500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos | |
6 vienetai | konservuotų persikų | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | perlinio cukraus | |
Kremui: | ||
200 mililitrų | pienas | |
80 gramų | cukrus | |
2 vienetai | kiaušinių trynių | |
1.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
1.5 valgomojo šaukšto | krakmolas | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės prie arbatos
- Bandelės širdutės
- Dešriukai
- Skaniosios bandelės su mėsa
- Lazdelės su sūriu
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Mielinės spurgos
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Tobulas mėsainis
- Aguoninis pyragas
- Dešrelės tešloje
- Avižinės bandelės
- Bandelės su džemu
- Švediškos bandelės
- Bandelės vasaros užkandžiams
- Pusryčių bandelės
- Mielinės bandelės
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Bandelės su aguonomis
- Bandelės su varške
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Konservuoti persikai,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Perlinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
200 mililitrų -
Cukrus,
80 gramų -
Kiaušinių tryniai,
2 vienetai -
Miltai,
1.5 valgomojo šaukšto -
Krakmolas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Druska,
1 žiupsnelis -
Vanilinis cukrus,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame kremą: gerai išplakame trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberiame miltus ir krakmolą, išplakame iki vientisos masės.
Pieną užviriname. Įpilame 4 šaukštus karšto pieno į trynių masę, išplakame. Tuomet nuolat maišydami supilame trynius į puodą su pienu, gerai išmaišome ir nuolat maišydami užviriname ant vidutinės ugnies. Paverdame apie minutę ir nukeliame nuo ugnies. Jei ir susidarys kažkiek gumuliukų - gerai išmaišykite ir jie išsimaišys į vientisą kremą. Turi gautis maždaug majonezo tirštumo kremas. Atvėsiname. Vėstantį kremą dažnai pamaišome.
Formuojame pyragaičius (žr. nuotrauką): persikų puseles perpjauname vertikaliai per pusę (aš supjausčiau skiltelėmis, bet nerekomenduočiau, nes kepant jos atsiskyrė viena nuo kitos ir ėmė lįsti lauk iš pyragaičių).
Tešlą supjaustome 10 - 12 cm. kvadratais.
Įstrižai per vidurį užtepame šaukštą kremo. Kampuose vieną priešais kitą (ant kremo) dedame po pusę persiko puselės. Priešingus kampus užlenkiame vieną ant kito, patepę juos plaktu kiaušiniu, kad suliptų. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome perliniu cukrumi.
Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, arba kol pyragaičiai išsipučia ir viršus gražiai parusta. Skanaus!