250 mililitrų | mascarpone sūris |
100 gramų | sviestas |
250 mililitrų | grietinėlės, 35% (riebi) |
100 gramų | sausainiai |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
200 gramų | braškės |
Suplakite riebią grietinėlę, atskirai suplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir tarkuota citrinos žievele. Sumaišykite maskarponės sūrį ir grietinėlę iki vientisos konsistencijos.
Sudėkite į taures ar vieną gilų indą sausainių trupinius, kremą ir pjaustytas braškes, pakartodami kelis kartus sluoksnius. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Skanaus
Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su braškėmis
- Paruošimo laikas:
-
Mascarpone sūris,
250 mililitrų -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%, riebi,
250 mililitrų -
Sausainiai,
100 gramų - Cukrus
- Druska
- Cukraus pudra
- Citrinos, žievelė
-
Braškės,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumalkite sausainius, sutrinkite juos su cukrumi, žiupsneliu druskos. Sumaišykite su tirpdytu sviestu iki kol išgausite "šlapius" trupinius.
Suplakite riebią grietinėlę, atskirai suplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir tarkuota citrinos žievele. Sumaišykite maskarponės sūrį ir grietinėlę iki vientisos konsistencijos.
Sudėkite į taures ar vieną gilų indą sausainių trupinius, kremą ir pjaustytas braškes, pakartodami kelis kartus sluoksnius. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Skanaus
Komentarai (5)
-
profas
2018-09-27 08:27
geras
-
Erika
2013-11-23 17:23
Kiek dedate cukraus, druskos ir cukraus pudros?
-
Aistė
2013-05-31 15:04
Aš dariau tokį su Selga airiško kremo skonio - super gavosi. Bet manau galima su įvairiausiais, pvz. avižiniai irgi gerą skonį manau priduotų, su šokoladiniais kokiais irgi gardu turėtų gautis, žodžiu - laisvė fantazijai :-)
-
Rima
2013-05-07 14:39
O kokius sausainiu naudojate?