Skaniausias kalmarų užkandis
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas pankolis (sėklos)
1 valgomasis šaukštas sviestas
200 gramų kalmarai (atvėsinti)
1 valgomasis šaukštas kaparėliai
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys (žaliųjų)
1 vienetas mėta (šakelės, šviežios)
1 arbatinis šaukštelis pankolis (sėklos)
1 valgomasis šaukštas svogūnai (smulkinti)
šiek tiek aitriosios paprikos
1 valgomasis šaukštas pomidorai (konservuoti, susmulkinti)
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
2 vienetai duona (balta)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnakas
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1. Duoną nerūpestingai suplėšykite, apibarstykite pipirais, druska. Taip pat išspauskite česnako bei apšlakstykite grynu alyvuogių aliejumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol apskrus. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje su įjungta grilio funkcija.

2. Įkaitinkite keptuvę, po to įpilkite aliejaus. Dėkite pankolio sėklas ir kaparėlius. Dėkite svogūną, pankolį, česnaką. Trumpai apkepinkite ant didelio kaitrumo ugnies. Įdėkite kalmarus, juos apkepinkite (iš abiejų pusių) ir sudėkite likusius ingredientus.

3. Patiekimas: ant lėkštės sudėkite apskrudusius duonos gabalėlius ir ant jų sudėkite apkepintus kalmarus. Užbaikite šviežiais čiliais, laimo sultimis, mėtomis ir aliejumi.

Skanaus!

Taip paruošti galite ir kitas jūros gėrybes.

Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Nuotraukos autorius: Darius Petrulaitis

Skaniausias kalmarų užkandis

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Duoną nerūpestingai suplėšykite, apibarstykite pipirais, druska. Taip pat išspauskite česnako bei apšlakstykite grynu alyvuogių aliejumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol apskrus. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje su įjungta grilio funkcija.

2. Įkaitinkite keptuvę, po to įpilkite aliejaus. Dėkite pankolio sėklas ir kaparėlius. Dėkite svogūną, pankolį, česnaką. Trumpai apkepinkite ant didelio kaitrumo ugnies. Įdėkite kalmarus, juos apkepinkite (iš abiejų pusių) ir sudėkite likusius ingredientus.

3. Patiekimas: ant lėkštės sudėkite apskrudusius duonos gabalėlius ir ant jų sudėkite apkepintus kalmarus. Užbaikite šviežiais čiliais, laimo sultimis, mėtomis ir aliejumi.

Skanaus!

Taip paruošti galite ir kitas jūros gėrybes.

Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Nuotraukos autorius: Darius Petrulaitis

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...