1 valgomasis šaukštas | pankolis (sėklos) |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
200 gramų | kalmarai (atvėsinti) |
1 valgomasis šaukštas | kaparėliai |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys (žaliųjų) |
1 vienetas | mėta (šakelės, šviežios) |
1 arbatinis šaukštelis | pankolis (sėklos) |
1 valgomasis šaukštas | svogūnai (smulkinti) |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
1 valgomasis šaukštas | pomidorai (konservuoti, susmulkinti) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 vienetai | duona (balta) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
2. Įkaitinkite keptuvę, po to įpilkite aliejaus. Dėkite pankolio sėklas ir kaparėlius. Dėkite svogūną, pankolį, česnaką. Trumpai apkepinkite ant didelio kaitrumo ugnies. Įdėkite kalmarus, juos apkepinkite (iš abiejų pusių) ir sudėkite likusius ingredientus.
3. Patiekimas: ant lėkštės sudėkite apskrudusius duonos gabalėlius ir ant jų sudėkite apkepintus kalmarus. Užbaikite šviežiais čiliais, laimo sultimis, mėtomis ir aliejumi.
Skanaus!
Taip paruošti galite ir kitas jūros gėrybes.
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius: Darius Petrulaitis
Skaniausias kalmarų užkandis
- Paruošimo laikas:
-
Pankolis, sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Kalmarai, atvėsinti,
200 gramų -
Kaparėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinų sultys, žaliųjų,
1 valgomasis šaukštas -
Mėta, šakelės, šviežios,
1 vienetas -
Pankolis, sėklos,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai, smulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Aitrioji paprika
-
Pomidorai, konservuoti, susmulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai, malti
-
Duona, balta,
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Duoną nerūpestingai suplėšykite, apibarstykite pipirais, druska. Taip pat išspauskite česnako bei apšlakstykite grynu alyvuogių aliejumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol apskrus. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje su įjungta grilio funkcija.
2. Įkaitinkite keptuvę, po to įpilkite aliejaus. Dėkite pankolio sėklas ir kaparėlius. Dėkite svogūną, pankolį, česnaką. Trumpai apkepinkite ant didelio kaitrumo ugnies. Įdėkite kalmarus, juos apkepinkite (iš abiejų pusių) ir sudėkite likusius ingredientus.
3. Patiekimas: ant lėkštės sudėkite apskrudusius duonos gabalėlius ir ant jų sudėkite apkepintus kalmarus. Užbaikite šviežiais čiliais, laimo sultimis, mėtomis ir aliejumi.
Skanaus!
Taip paruošti galite ir kitas jūros gėrybes.
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius: Darius Petrulaitis