0.5 stiklinės | lęšiai ( rudieji) |
150 gramų | sūris ( kietasis arba fermentinis) |
1 valgomasis šaukštas | kopūstai (jūros, nesmulkinti (nebūtinai)) |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | majonezas |
1 žiupsnelis | duona ( su grūdais vidutinio tamsumo) |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 skiltelė | citrinų sultys |
10 vienetų | alyvuogių ((kalamatala rūšies arba žaliosios)) |
10 riekių | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus (alyvuogių) |
1 skiltelė | česnakas |
šiek tiek | bazilikas (džiovintas (nebūtina)) |
Skanaus !
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkės užtepėlė
- Silkė burokėlių patale
- Pavasarinis silkės užkandis
- Pusryčiai "Dopingas"
- Vėrinukai su kumpiu
- Pitos su grybais
- Užkandėlė su rūkyta žuvimi
- Lašišos rafaelo
- Pikantiškos morkytės
- Marinuota saldžiarūgšti silkė
- Grybukai po sniegu
- Šventinė kiaušinių užkandėlė
- Silkė su salotomis
- Silkė su svogūniukais
- Olgos šventinė silkutė
- Vytinta kiaulienos nugarinė
- Pingviniukai
- Braškės šokolade
- Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Skaniausia lešių užtepėlė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Lęšiai, rudieji,
0.5 stiklinės -
Sūris, kietasis arba fermentinis,
150 gramų -
Kopūstai, jūros, nesmulkinti (nebūtinai),
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Majonezas,
2 valgomieji šaukštai -
Duona, su grūdais vidutinio tamsumo,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Citrinų sultys,
1 skiltelė -
Alyvuogės, (kalamatala rūšies arba žaliosios),
10 vienetų -
Druska,
10 riekių -
Aliejus, alyvuogių,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
1 skiltelė - Bazilikas, džiovintas (nebūtina)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš anksto užmerkiame lęšius nakčiai arba bent pusei dienos.Užverdame ir pasūdome vandenį įberiame pipirų (jei to nepadarėte tiesiog verdate ilgiau bet lieka mažiau vitaminų) ,beriame lęšius ir verdame kol -suminkštės, bet nepervirti kad nesubliukštų. Išvirus nukošiame ir padedame nuošaliai atvėsti.
Užverdame vėl vandenį ir 10 min. verdame kiaušinį. Užmerkiame jūros kopūstus vandeniu kad apsemtų puodelyje(15 min). Tarkuojame sūrį kietąjį su smulkiausia tarka, tiks ir burokinė - fermentiniui). Kiaušinįį kartu su jūros kopūstais ir alyvuogėm supjaustome kaip galima smulkiau arba panaudojame smulkintuvą, bet smulkiais gabaliukais o nesumalame į vientisą masę. Sumaišome visus ingredientus,dedame majonezo, beriame druską, pipirus, citrinos sultis išspaudžiame ir išspaudžiame česnaką per smulkintuvą.Viską sumaišome.
Duoną paskrudiname keptuvėje su aliejumi ir baziliku , galima šiek tiek druskos jei duona balta. Aš naudoju sumuštinių keptuvę ir aptepu trupučiu sviesto ir pabarstau bazilikais..taip mažiau riebalų.
Tepame ant duoniukų ir jei orisi papuošiame riekele pomidoro.
Skanaus !