Skanausias varškės pyragas
AUTORIUS:
Aliona
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas Aliona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
6 vienetai kiaušiniai
250 gramų kreminės varškės
130 gramų cukrus
100 mililitrų pienas
60 gramų miltai
50 gramų sviestas
2.5 valgomojo šaukšto krakmolas
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
3 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis druska
Papuošimui:
1 valgomasis šaukštas cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Atskirkite baltymus nuo trynių.
2.
Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.
3.
Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.
4.
Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.
5.
Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.
6.
Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
7.
Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.
8.
Apibarstykite cukraus pudra.Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Skanausias varškės pyragas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas Aliona
Gaminimo eiga:
  1. Atskirkite baltymus nuo trynių.

  2. Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.

  3. Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.

  4. Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.

  5. Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.

  6. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

  7. Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.

  8. Apibarstykite cukraus pudra.Skanaus!

Receptą atsiuntė Aliona
Reklama:

Komentarai (3)


  • R. 2016-09-05 14:53

    Gražiai atrodo, taip ir norisi paragauti ;)


  • Julija 2016-09-05 14:47

    labai skanus pyragas, purumas neapsakomas :)


Daugiau receptų