6 vienetai | kiaušiniai | |
250 gramų | kreminės varškės | |
130 gramų | cukrus | |
100 mililitrų | pienas | |
60 gramų | miltai | |
50 gramų | sviestas | |
2.5 valgomojo šaukšto | krakmolas | |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys | |
3 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Papuošimui: | ||
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Graikinių riešutų pyragas
- Močiutės pyragas kitaip
- Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Malta mėsa tešloje
- Niujorko pyragas
- Dviejų sluoksnių pyragas
- Paprastas šokoladinis pyragas
- Bulka "Pynutė"
- Jogurtinis tortas
- Pavasariškai žalias pyragas
- Obuolių pyragas
- Keptas Tinginys
- Pyragas "Trupinukas"
- Everestas
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Tuno pyragas su majonezu
- Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
- Suomiškas uogų pyragas
Skanausias varškės pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Kreminė varškė,
250 gramų -
Cukrus,
130 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Miltai,
60 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Krakmolas,
2.5 valgomojo šaukšto -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.
Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.
Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.
Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.
Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.
Apibarstykite cukraus pudra.Skanaus!
Komentarai (3)
-
R.
2016-09-05 14:53
Gražiai atrodo, taip ir norisi paragauti ;)
-
Julija
2016-09-05 14:47
labai skanus pyragas, purumas neapsakomas :)