Šimtalapis su varške
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų miltai
6 gramai mielės (sausos)
5 vienetai kiaušiniai
200 mililitrų pienas
400 gramų cukrus
300 gramų sviestas
300 gramų varškė
1 sauja razinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Miltus sumaišyti su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilti pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkyti, kol tešla taps elastinga. Padalinus į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti kilti.
2.
Tuo tarpu išlydyti sviestą ir paruošti varškės masę (varškę ištrinti su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus).
3.
Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampyti iki taps permatomas. Tuomet palaistyti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu, ištampytą tešlą dedant vieną ant kito.
4.
Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstyti išmirkytas razinas, prie krašto sudėti varškės masę ir suvynioti ritinėlį. Šis dedamas į kepimo formą ir pašaunamas į iki 200 °C temp. įkaitintą orkaitę maždaug 50-čiai minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šimtalapis su varške

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Miltus sumaišyti su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilti pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkyti, kol tešla taps elastinga. Padalinus į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti kilti.

  2. Tuo tarpu išlydyti sviestą ir paruošti varškės masę (varškę ištrinti su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus).

  3. Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampyti iki taps permatomas. Tuomet palaistyti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu, ištampytą tešlą dedant vieną ant kito.

  4. Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstyti išmirkytas razinas, prie krašto sudėti varškės masę ir suvynioti ritinėlį. Šis dedamas į kepimo formą ir pašaunamas į iki 200 °C temp. įkaitintą orkaitę maždaug 50-čiai minučių.

Receptą atsiuntė Laima
Reklama:

Komentarai (1)


  • me su drauge tai pasvesdavome vieną išeigine buvo skanus tikras totoriškas, bet čia viskas paprasčiau būtinai reikia išbandyti manau,kad nebus prastesnis. 2016-11-07 08:44

    Bandysiu nes esu kepusi bet kitaip


Daugiau receptų