Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.
Silkės vyniotinis
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1.5 stiklinės | vanduo |
4 vienetai | silkė |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
3 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos krevetės
- Sūdytos lašišos receptas
- Krabų lazdelės tešloje
- "Firminė" bulvytė
- Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
- Traškios sūrio lazdelės
- Silkė pataluose
- Silkės pataluos vyniotinis
- Silkė pataluose
- Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
- Marinuota skumbrė
- Pica su pomidorais ir dešra
- Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
- Šaltiena
- Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
- Apelsinai su ridikėliais
- Silkė su porais, salierais ir majonezu
- Vabaliukai
- Rūkytas lynas
- Įdaryti piepagrybiai
Silkės vyniotinis
Komentarai:
11
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Juodieji pipirai, malti
- Gvazdikėliai
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
1.5 stiklinės -
Silkė,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Lauro lapai, lapeliai
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmirkytos ir išvalytos silkės, išėmus kaulus ir ašakas, perpjaunamos išilgai. Vanduo užvirinamas su prieskoniais, griežinėliais supjaustytomis daržovėmis, actu ir atšaldomas. Silkės pusė aptepama aliejumi, apdedama marinate virtomis morkomis, svogūnais, susukama ir susmeigiama gvazdikėliu (silkė vyniojama oda į viršų). Sudėti į gilų pailgą pusdubenį vyniotiniai užpilami ataušintu marinatu.
Pastaba. Vyniotinių įdaras gali būti supjaustyti rauginti agurkai, rauginti kopūstai, troškinti džiovinti grybai, krienai, obuoliai ir kt.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...