2 vienetai | silkių filė (aliejuje) |
2 vienetai | obuoliai (mažo) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
1.5 arbatinio šaukštelio | grūdėtos garstyčios |
1.5 arbatinio šaukštelio | medus |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
šiek tiek | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tailandietiškos ryžių salotos
- Jūros kopūstai su džiovintais grybais
- Mišrainė su vištiena ir grybais
- Bulvių salotos su lašiša
- Grybai salotų padaže
- Margosios salotos
- Makaronų salotos su tunu
- Brokolių salotos
- Bulvių mišrainė
- Mišrainė su lašiša
- Močiutės burokėlių salotos
- Mišrainė "Kalėdinis vainikas''
- Tuno salotos su sūriu, morkomis ir majonezu
- Grilyje keptos salotos su mėsa
- Balta mišrainė (baltoji mišrainė)
- Neapolio salotos
- Makaronų mišraine su majonezu
- Arvydo grybu salotos iš "Karališkų Trimitų"
- Burokėlių ir pupelių salotos
- Daržovių ir tuno salotos
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Silkių filė, aliejuje,
2 vienetai -
Obuoliai, mažo,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Grūdėtos garstyčios,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Medus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną susmulkiname mažais kubeliais. Apkepiname keptuvėje su aliejumi, kol svogūnas pasidarys aukso spalvos.
Obuolius nulupame, susmulkiname didesniais kubeliais, sudedame kartu į keptuvę su svogūnu, pagardiname medumi, garstyčiomis, citrinos sultimis, druska, pipirais, ir išmaišome. Viską patroškiname ant silpnos ugnies apie 10 min, kol obuolys suminkštėja, bet neištęžta. Tuomet paliekame mišinį atvėsti.
Silkės juosteles supjaustome nedideliais gabalėliais, sudedame į serviravimo indelius ir uždedame troškinto obuolių mišinio.