Sicilietiškas bulvių pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušiniai
2 skiltelės česnakas
1 kilogramas bulvių
150 mililitrų pienas
25 gramai sviestas (padažui)
150 gramų sūris (parmezano ar pan.)
200 gramų mėsa (rūkyta dešra ar kumpis)
šiek tiek prieskoniai
1 valgomasis šaukštas džiūvėsėliai
25 gramai sviestas (padažui)
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai (padažui)
300 mililitrų vanduo (padažui)
2.5 valgomojo šaukšto grietinė (padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (jei nedidelės ar susmulkintos bulvės, tai virs apie 20 minučių).
Po to kai nupilsite nuo bulvių vandenį, įdėkite sviesto, įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Sutrinkite bulvių košę.
Sutarkuokite sūrį, mėsą supjaustykite kubeliais, česnakus sugrūskite.
Į bulvių košę įmaišykite sūrį, mėsą, česnaką ir prieskonius.
Bulvių košę sudėkite į kepimo formą.
Viršų bulvių apkepo apibarstykite džiūvėsėliais.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-45 minutes.
Kol kepa apkepas, pasigaminkite padažą.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus ir visą laiką paišant pakepinkite 1 minutę. Po to atsargiai ir iš lėto, visą laiką maišant miltus keptuvėje, supilkite vandenį. Įmaišykite grietinę ir pakaitinkite apie 3 minutes. Jei norisi galima pakepinti kartu ir svogūną.

Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Sicilietiškas bulvių pyragas

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (jei nedidelės ar susmulkintos bulvės, tai virs apie 20 minučių).
Po to kai nupilsite nuo bulvių vandenį, įdėkite sviesto, įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Sutrinkite bulvių košę.
Sutarkuokite sūrį, mėsą supjaustykite kubeliais, česnakus sugrūskite.
Į bulvių košę įmaišykite sūrį, mėsą, česnaką ir prieskonius.
Bulvių košę sudėkite į kepimo formą.
Viršų bulvių apkepo apibarstykite džiūvėsėliais.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-45 minutes.
Kol kepa apkepas, pasigaminkite padažą.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus ir visą laiką paišant pakepinkite 1 minutę. Po to atsargiai ir iš lėto, visą laiką maišant miltus keptuvėje, supilkite vandenį. Įmaišykite grietinę ir pakaitinkite apie 3 minutes. Jei norisi galima pakepinti kartu ir svogūną.

Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (7)


  • Ramunė 2014-03-11 15:57

    Kelis kartus kepiau. Pigesnė lietuviška variacija: vietoj kumpio-šlapianka. Kiaušiniai visiškai nebūtini, bet skonio negadina. Vietoj parmezano paprasčiausias fermentinis sūris. Padažo nedarau. Valgom su grietine.


  • Lina 2013-09-25 18:16

    Siandien gaminau, atvirai pasakius skaniau paprasta bulviu kose su padazu...


  • inga 2013-08-26 17:57

    italijoi rukytos mesytes yra taipogi sicilijoi ir grietines....reikia moketi ieskot


  • Rasa 2013-08-26 12:46

    Ar nesutrauks kiausinius idejus i karsta kose?ir sviestas ,2 kartus i padaza?o kiek i kose sviesto?


  • Andzela 2013-08-26 11:20

    Tai,kad Italijoj rukytos mesos nera!


  • lina 2012-08-26 13:03

    Sicilijoj grietines su ziburiu nerasi :( geriausiu atveju naturalu jogurta.


Daugiau receptų