1 kilogramas | šerniena (riebi) |
50 gramų | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | mairūnas |
35 gramai | taukai (kiaulių) |
20 gramų | pomidorų padažas |
1 stiklinė | raudonas vynas |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | žalumynų |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
4 vienetai | juodieji pipirai (malti) |
0.5 stiklinės | acto |
2 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | druska |
Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimama plėvės ir riebalų perteklius. Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų. Po to mėsa iš manato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama. Po to įdedama į troškinimui skutą indą, įpilama vandens, sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai. Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja. Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais. Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vel sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno. Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepsniukai folijoje
- Kotletukai su morkomis
- Kepti inkstai
- Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
- Plovas
- Skanutėlis kiaulienos šašlykas
- Tomo šašlykai "Skanumėlis"
- Jautienos maltinukai
- Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
- Virtas rūkytas kumpis
- Basturma
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
- Totoriška aviena su garstyčių padažu
- Sauliaus kibinai
- Kotletai su įdaru
- Įdaryta veršiena
- Įdaryti jautienos kepsneliai
- Kiauliena grill
- Keptų kepenų gaminimas
Šernienos kepsnys lenkiškai
- Paruošimo laikas:
-
Šerniena, riebi,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai,
50 gramų - Mairūnas
-
Taukai (kiaulių),
35 gramai -
Pomidorų padažas,
20 gramų -
Raudonas vynas,
1 stiklinė - Juodieji pipirai, malti
- Žalumynai
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Juodieji pipirai, malti,
4 vienetai -
Actas,
0.5 stiklinės -
Vanduo,
2 stiklinės - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasūdytas vanduo pavirinamas su stambiai supjaustytais svogūnais, prieskoniniais žalumynais, lauro lapeliu ir pipirų grūdeliais, įpilama acto. Išviręs marinatas nukeliamas nuo ugnies ir atšaldomas.
Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimama plėvės ir riebalų perteklius. Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų. Po to mėsa iš manato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama. Po to įdedama į troškinimui skutą indą, įpilama vandens, sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai. Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja. Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais. Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vel sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno. Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis.
Komentarai (7)
-
Karolis
2009-09-22 16:51
8-| :bloga:
-
saba
2009-03-20 12:24
fainas