1 kilogramas | šerniena |
150 gramų | rapsų aliejus |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
400 gramų | grietinė |
0.5 stiklinės | acto |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
1 lašas | vanduo |
2 vienetai | svogūnai |
6 vienetai | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Greiti vištienos kąsneliai
- Greiti spagečiai su dešrelėmis
- Apelsinų marinate kepta višta
- Jautiena gurmanams
- Ryžių pyragas su silke
- Virtiniai su mėsa
- Troškinta lydeka
- Vištienos gabaliukai su baziliku ir medumi
- Cepelinai
- Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
- Višta ispaniškai
- Vištienos kotletukai su varške
- Kotletukai be mėsos
- Šašlykai marinuoti kefyre
- Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
- Makaronų apkepas su sūriu ir kumpiu
- Balandėliai su paprika ir pupelėmis
- Kepta triušiena
- Arvydo avienos šonkauliukai su ananasų padažu
- Irinos bulvių iešmeliai
Šernienos kepsnys
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šerniena,
1 kilogramas -
Rapsų aliejus,
150 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
400 gramų -
Actas,
0.5 stiklinės -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
1 lašas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
6 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vandenį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite pjaustytus svogūnus ir užvirkite. Kai vanduo atauš, supilkite actą. Į šį marinatą sudėti mėsą ir palikti 5 dienoms marinuotis (kartais pamaišykite marinatą).
Po 5 dienų pašalinkite išį mėsos sausgyslės.
Mėsą supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Tada supilti stiklinę verdančio vandens, berti druskos, pipirų, dėti svogūnų iš marinato ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškintis, sudėti grietinę ir dar keletą minučių patroškinti.
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
Komentarai (3)
-
Smalsu
2016-08-30 16:18
Idomus receptas, vandens vienas lasas is kurio reikia isvirti marnata ir kaip cia taip padaryti