1 kilogramas | cukrus |
1 kilogramas | šermukšnis (uogos) |
3 stiklinės | vanduo |
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiauliena drebučiuose
- Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
- Sūdyti agurkai
- Konservuota adžika
- Ievos uogienė
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Baklažanų ikrai žiemai
- Rauginti kopūstai
- Marinuoti grybai
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Konservuoti žirneliai
- Rauginti agurkai žiemai
- Šparaginės pupelės žiemai
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Baklažanų salotos
- Konservuota agurkų mišrainė
- Sūdyti lašiniai
- Rauginti agurkai
- Džemas iš juodųjų serbentų
- Obuolių ir moliūgų uogienė
Šermukšnių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 kilogramas -
Šermukšnis, uogos,
1 kilogramas -
Vanduo,
3 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to karštas vanduo nupilamas, uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl kaitinama, kol vanduo užverda. Taip pakartojama 3 kartus. Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (6)
-
Rasa
2014-09-30 15:24
Nejaugi tik vienas receptukas ir tera??? Gal kas nors,ka nors naujo zinot?
-
Asta
2009-09-21 16:31
uogiene super :) tik vandens pyliau maziau kad tirstesne butu po to su mikseriu suplakiau. skanaus visiems