Senovinis varškės pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai: | ||
175 gramai | miltai | |
125 gramai | sviestas (šaltas) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
0.5 valgomojo šaukšto | grietinė | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Įdarui: | ||
400 gramų | varškė | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
6.5 valgomojo šaukšto | cukrus | |
0.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
2 lašai | vanilės aromatas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Tešlai skirtus produktus, išskyrus sviestą, sumaišyti, po to sutarkuoti stambiai sviestą ir sumaišyti su visa tešla. Tešlą dėti į šaldytuvą, palikti pernakt, arba bent 3 valandoms, kad sustingtų, arba dėti į šaldiklį geram pusvalandžiui.
2.
Įdarui visus ingridientus sumaišyti.
3.
Kai tešla sustings, 2/3 tešlos iškočioti, iškloti sviestu pateptą kepimo formą, sudėti įdarą, išlyginti, likusią tešlos dalį iškočioti ir uždengti pyrago viršų.
4.
Pyrago viršų subadyti šakute, uždengti kepimo folija ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje ~35 min, tuomet nuimti foliją ir leisti pyragui apskrusti ~25 min. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dangiškas pyragas su Spelta
- Tinginių "Napoleonas"
- Tobulo skonio rudens pyragas
- Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
- Šokoladinis pyragėlis
- Obuolių „Šarlotė“
- Kurmio kalnelis
- Skanausias varškės pyragas
- Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Morkų pyragas
- Šimtalapis
- Svogūnų pyragas
- Šokoladiniai keksiukai
- Paprastasis šokoladinis pyragas
- Meduolis
- Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais
- Spanguolių biskvitas
- Varškės ir sūrio apkepas
- Kondensuoto pieno keksas
Senovinis varškės pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
175 gramai -
Sviestas, šaltas,
125 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Grietinė,
0.5 valgomojo šaukšto -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
400 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
6.5 valgomojo šaukšto -
Miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilės aromatas,
2 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Tešlai skirtus produktus, išskyrus sviestą, sumaišyti, po to sutarkuoti stambiai sviestą ir sumaišyti su visa tešla. Tešlą dėti į šaldytuvą, palikti pernakt, arba bent 3 valandoms, kad sustingtų, arba dėti į šaldiklį geram pusvalandžiui.
Įdarui visus ingridientus sumaišyti.
Kai tešla sustings, 2/3 tešlos iškočioti, iškloti sviestu pateptą kepimo formą, sudėti įdarą, išlyginti, likusią tešlos dalį iškočioti ir uždengti pyrago viršų.
Pyrago viršų subadyti šakute, uždengti kepimo folija ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje ~35 min, tuomet nuimti foliją ir leisti pyragui apskrusti ~25 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...