3 stiklinės | cukrus |
3 stiklinės | miltai |
3 vienetai | kiaušinių baltymais |
75 gramai | sviestas (lydyto) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai su obuoliais
- „Torketti“
- Avižinių dribsnių sausainiai
- Rūtos eglutės
- Seniai besmegeniai
- Meduolis baltarusiškai
- Avižų ir kokosų juostelės
- Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
- Sausainiai su cukraus glazūra
- Traškūs sausainiai
- Žiemiški šokoladiniai meduoliai
- Macarons
- Meduolinė karieta
- Sviestiniai sausainiai
- Trapūs sausainiai
- Imbierinės žvaigždės
- Sausainiai su riešutais
- Olandiški sausainėliai su majonezu
- KŪČIUKAI
- Žagarėliai vakarui prie židinio
Sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Cukrus,
3 stiklinės -
Miltai,
3 stiklinės -
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Sviestas, lydyto,
75 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baltymus išplakite iki standžių putų, vėliau sumažinę mikserio greitį, palaipsniui berkite cukrų. Sumažinę greitį iki minimumo, berkite miltus ir įpilkite ištirpintą sviestą. Nesijaudinkite, jeigu baltymas pridedant ingredientus, nusės- taip turi būti. Tešla turi būti pastos konsistencijos.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
Po 1 šaukštelį tešlos dėkite ant skardos, šaukštelio apačia sukamaisiais judesiais, pradėję nuo vidurio, paskleiskite tešlą iki plonu diskų. Jeigu norite, įdėkite ištirpintą šokoladą į konditerinį maišelį ir ant diskų pavaizduokite ornamentą. Arba šį žingsnį atlikite, kai išimti iš orkaitės sausainiai sukietės. Man išeina 4-5 diskai, priklausomai nuo to, kiek tešlos telpa į šaukštelį. Svarbiausia plonai praskleisti ir palikti tarpus tarp diskų.
Kepkite 5-7 min., iki tol kol apskritimo išorėje pamatysite švelnų parudavimą. Išėmę iš orkaitės greitai susukite paplotėlius į vamzdelius. Sausainiai gali būti saugomi keletą savaičių sandariai uždarytame konteineryje.