250 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
150 gramų | sviestas |
150 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | romas (ekstraktas) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
60 gramų | juodojo šokolado |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
100 gramų | sezamas (sėklos) |
100 gramų | migdolai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pirštai
- Trapūs ryžių miltų sausainiai
- Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Sausainiai „Kalėdų eglutės“
- Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
- Orandžiniai keksiukai
- Traškūs šokoladiniai sausainiai
- Kokosiniai sausainiai
- Aguoniniai sausainėliai
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Žiedeliai
- Šventiniai sausainiai
- Sausainiukai pailgiukai su varške
- Žiemos skanumynas
- Sausainiai su šokoladu
- Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Seniai besmegeniai
- Šokoladiniai sausainiai
Sausainiai su migdolais
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Sviestas,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Romas, ekstraktas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Juodasis šokoladas,
60 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sezamas, sėklos,
100 gramų -
Migdolai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Padalykite tešlą pusiau. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą ištirpinkite dvigubame puode virš verdančio vandens, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Išimkite vieną tešlos pusę ir įminkykite šokolado mišinį. Iš šokoladinės tešlos suformuokite 23 cm ilgio volelį. Apie 30 minučių atvėsinkite šaldytuve. Iškočiokite paprastą tešlą, kad atitiktų aplink šokoladinį volelį. Apvyniokite paprastą tešlą aplink atvėsintą šokoladinę tešlą ir suformuokite didesnį volelį. Dar palaikykite 20 minučių šaldytuve. Tuomet apvoliokite sezamo sėklose ir supjaustykite volelį 5 mm storio riekelėmis ir išdėliokite į formeles arba ant kepimo skardos. Į kiekvieno sausainėlio vidų įspauskite po migdolą. Kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės.