Sausainiai su mėlynių įdaru
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
300 gramų miltai (kvietiniai)
135 gramai cukrus
1 arbatinis šaukštelis „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
1 arbatinis šaukštelis druska
250 gramų sviestas ((kambario temperatūros))
3 valgomieji šaukštai vanduo (labai šaltas)
Įdarui:
200 gramų mėlynės
1 valgomasis šaukštas „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“
140 gramų želės cukrus „multi“
1 vienetas citrinos ((sultys ir žievelė))
Glajui:
1 vienetas kiaušiniai
90 gramų „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Įdomesnis klasikinio deserto variantas, pagardintas šviežiomis mėlynėmis. Dabar jis skanių ir traškių sausainių formos.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir pridėkite į miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite (galite naudoti virtuvinį kombainą), kol gausite vientisą masę. Tada po truputį pilkite vandenį ir greitai maišykite. Padalykite tešlą į dvi dalis, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1 val.
2.
Įdarui mėlynes su cukrumi, sultimis ir citrinos žievele pavirkite apie 5 min. Tada viską sutrinkite rankiniu trintuvu. Gautą masę palikite atvėsti.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Atvėsusią tešlą minkykite, kol taps vienalytė. Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite du vienodo dydžio plonus tešlos lakštus. Ant vieno tešlos lakšto plonai užtepkite mėlynių įdaro. Kitą tešlos lakštą supjaustykite plonomis juostelėmis ir jas kryžmai išdėliokite ant mėlynių įdaro. Viską supjaustykite kvadratėliais ar 3 cm skersmens apskritimais. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite kiaušinio ir cukranendrių cukraus plakiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–14 min.

Sausainiai su mėlynių įdaru

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 16
Ingredientai: Įdarui: Glajui:
Gaminimo eiga:
  1. Įdomesnis klasikinio deserto variantas, pagardintas šviežiomis mėlynėmis. Dabar jis skanių ir traškių sausainių formos.
    Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir pridėkite į miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite (galite naudoti virtuvinį kombainą), kol gausite vientisą masę. Tada po truputį pilkite vandenį ir greitai maišykite. Padalykite tešlą į dvi dalis, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1 val.

  2. Įdarui mėlynes su cukrumi, sultimis ir citrinos žievele pavirkite apie 5 min. Tada viską sutrinkite rankiniu trintuvu. Gautą masę palikite atvėsti.

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Atvėsusią tešlą minkykite, kol taps vienalytė. Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite du vienodo dydžio plonus tešlos lakštus. Ant vieno tešlos lakšto plonai užtepkite mėlynių įdaro. Kitą tešlos lakštą supjaustykite plonomis juostelėmis ir jas kryžmai išdėliokite ant mėlynių įdaro. Viską supjaustykite kvadratėliais ar 3 cm skersmens apskritimais. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite kiaušinio ir cukranendrių cukraus plakiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–14 min.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...