Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Iš šios porcijos sausainių gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks ne tik šeimynai, bet ir kaimynams pavaišinti. Iš šios porcijos sausainių gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks ne tik šeimynai, bet ir kaimynams pavaišinti. Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
340 gramų kvietiniai miltai
225 gramai sviestas (kambario temperatūros)
225 gramai juodojo šokolado
2 vienetai kiaušiniai (kambario temperatūros)
75 gramai baltas šokoladas
50 gramų cukrus
50 gramų rudasis cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstraktas (arba vanilinis cukrus)
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
0.25 arbatinio šaukštelio druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nedideliame puode užverdame vandenį, sumažiname ugnį iki mažiausios.
2.
60 g sviesto supjaustome gabalėliais, baltąjį šokoladą sulaužome, viską sudedame į dubenėlį.
3.
Dubenėlį uždedame ant puodo su vandeniu, maišome, kol šokoladas ir sviestas ištirpsta ir nebelieka gumulėlių. Tada dubenį nukeliame nuo puodo ir paliekame atvėsti.
4.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.
5.
Į kitą dubenį sudedame likusį sviestą, baltąjį ir rudąjį cukrų ir išplakame naudodami elektrinį plakiklį. Plakame, kol pavirs kremine mase. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Supilame išlydytą baltąjį šokoladą, vanilę, išplakame.
6.
Į masę po truputį suberiame miltus ir lengvai išplakame elektriniu plakikliu. Svarbu, kad viskas susijungtų, bet nereikia perplakti.
7.
Juodąjį šokoladą sulaužome gana smulkiais gabaliukais.
8.
2/3 juodojo šokolado gabaliukų sudedame į tešlą ir išmaišome šaukštu.
9.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių. Imame po 1 v. š. tešlos, suformuojame rutuliuką, dedame ant kepimo popieriaus ir šiek tiek paspaudžiame. Tarp sausainių paliekame bent 4-5 cm tarpą, kad bekepdami sausainiai nesuliptų. Ant kiekvieno tešlos apskritimo uždedame po kelis gabalėlius sulaužyto juodojo šokolado.
10.
Kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min (priklausomai nuo orkaitės). Iškepusių sausainių krašteliai turi vos vos parusti, o vidus vis dar išlikti minkštas. Po to sausainius ištraukiame iš orkaitės, paliekame 1 min. atvėsti ant kepimo skardos ir perkeliame ant orkaitės grotelių, kad sausainiai visiškai atvėstų. Taip iškepame visus sausainius. Iš viso iškepiau 32 sausainius.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Iš šios porcijos sausainių gaunasi tikrai nemažai, todėl užteks ne tik šeimynai, bet ir kaimynams pavaišinti. Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Nedideliame puode užverdame vandenį, sumažiname ugnį iki mažiausios.

  2. 60 g sviesto supjaustome gabalėliais, baltąjį šokoladą sulaužome, viską sudedame į dubenėlį.

  3. Dubenėlį uždedame ant puodo su vandeniu, maišome, kol šokoladas ir sviestas ištirpsta ir nebelieka gumulėlių. Tada dubenį nukeliame nuo puodo ir paliekame atvėsti.

  4. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.

  5. Į kitą dubenį sudedame likusį sviestą, baltąjį ir rudąjį cukrų ir išplakame naudodami elektrinį plakiklį. Plakame, kol pavirs kremine mase. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Supilame išlydytą baltąjį šokoladą, vanilę, išplakame.

  6. Į masę po truputį suberiame miltus ir lengvai išplakame elektriniu plakikliu. Svarbu, kad viskas susijungtų, bet nereikia perplakti.

  7. Juodąjį šokoladą sulaužome gana smulkiais gabaliukais.

  8. 2/3 juodojo šokolado gabaliukų sudedame į tešlą ir išmaišome šaukštu.

  9. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių. Imame po 1 v. š. tešlos, suformuojame rutuliuką, dedame ant kepimo popieriaus ir šiek tiek paspaudžiame. Tarp sausainių paliekame bent 4-5 cm tarpą, kad bekepdami sausainiai nesuliptų. Ant kiekvieno tešlos apskritimo uždedame po kelis gabalėlius sulaužyto juodojo šokolado.

  10. Kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min (priklausomai nuo orkaitės). Iškepusių sausainių krašteliai turi vos vos parusti, o vidus vis dar išlikti minkštas. Po to sausainius ištraukiame iš orkaitės, paliekame 1 min. atvėsti ant kepimo skardos ir perkeliame ant orkaitės grotelių, kad sausainiai visiškai atvėstų. Taip iškepame visus sausainius. Iš viso iškepiau 32 sausainius.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų