Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
AUTORIUS:
Rama,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
115 gramų sviesto skonio „rama maestro“
100 gramų cukrus
100 gramų cukrus (rudasis)
1 vienetas kiaušiniai (didelis, kambario temperatūros)
1 arbatinis šaukštelis vanilė (esencija)
125 gramai miltai
140 gramų kakava (nesaldi)
1 arbatinis šaukštelis kepimo soda
1 žiupsnelis druska
30 mililitrų pienas
225 gramai šokoladas (baltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu sukite sviesto skonio "Rama Maestro" maždaug 20 sekundžių kol taps kreminis. Maišydami masę maišytuvu vidutiniu greičiu įdėkite cukraus. Išsukite masę, kol ji taps lengva ir puri. Įplakite kiaušinius, įdėkite vanilės.
2.
Į atskirą vidutinio dydžio indą įsijokite miltus, nesaldintą kakavą, kepimo miltelius ir druską. Lėtai veikiančiu maišytuvu sumaišykite šį mišinį su kremine mase. Tešla bus labai tiršta.
Maišydami ranka supilkite pieną, įmaišykite baltojo šokolado gabaliukus. Gausite labai tirštą ir lipnią tešlą. Uždengtą tešlą palaikykite šaldytuve mažiausiai nuo 2 iki 36 valandų. Atvėsinti (būtina).
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių. Ant dviejų didelių kepimo skardų patieskite kepimo popierių.
4.
Pakabinkite 2 valgomuosius šaukštus atvėsintos tešlos ir suformuokite rutuliuką. Padėkite ant kepimo skardos ir, jei norite, ant viršaus įspauskite dar kelis baltojo šokolado gabaliukus.
5.
Kepkite orkaitėje 12 minučių. Sausainiai atrodys neiškepę ir labai minkšti. Jei sausainiai pernelyg iškilo, (švelniai) paspauskite juos. Leiskite atvėsti kepimo skardoje bent 5 minutes, o tada perdėkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu sukite sviesto skonio "Rama Maestro" maždaug 20 sekundžių kol taps kreminis. Maišydami masę maišytuvu vidutiniu greičiu įdėkite cukraus. Išsukite masę, kol ji taps lengva ir puri. Įplakite kiaušinius, įdėkite vanilės.

  2. Į atskirą vidutinio dydžio indą įsijokite miltus, nesaldintą kakavą, kepimo miltelius ir druską. Lėtai veikiančiu maišytuvu sumaišykite šį mišinį su kremine mase. Tešla bus labai tiršta.
    Maišydami ranka supilkite pieną, įmaišykite baltojo šokolado gabaliukus. Gausite labai tirštą ir lipnią tešlą. Uždengtą tešlą palaikykite šaldytuve mažiausiai nuo 2 iki 36 valandų. Atvėsinti (būtina).

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių. Ant dviejų didelių kepimo skardų patieskite kepimo popierių.

  4. Pakabinkite 2 valgomuosius šaukštus atvėsintos tešlos ir suformuokite rutuliuką. Padėkite ant kepimo skardos ir, jei norite, ant viršaus įspauskite dar kelis baltojo šokolado gabaliukus.

  5. Kepkite orkaitėje 12 minučių. Sausainiai atrodys neiškepę ir labai minkšti. Jei sausainiai pernelyg iškilo, (švelniai) paspauskite juos. Leiskite atvėsti kepimo skardoje bent 5 minutes, o tada perdėkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Receptą atsiuntė Rama
Reklama:

Komentarai (6)


  • Mantas 2016-04-11 18:57

    pfff... tingiu daryt, eisiu nusipirksiu :D


  • Agata ir Adriana 2016-04-11 18:53

    Mes bandėme iškepti šiuos sausainius , ir mums visiškai nieko neišejo. Masė buvo skysta, lipo prie ranku. Darėme tradicine apvalia forma bet ji visiskai issisklaide. Sausainiai tarpusavyje susijunge ir atrode kaip pyragas. KAi isememe is orkaites vidus buvo visiskai neiskepe, pakepeme ilgiau, bet visiskai nieko nepasikeite. Tik isleidome pinigus veltui.Tad manome, kad šis receptas apgaule. Visiska apgaule !





  • skaiste 2014-05-03 20:05

    turi buti labai skanu:-)


Daugiau receptų