1 arbatinis šaukštelis | soda (kepimo (tešlai)) |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
115 gramų | sviestas |
240 mililitrų | cukrus (rudasis) |
4 arbatiniai šaukšteliai | imbieras |
4 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
1.5 arbatinio šaukštelio | gvazdikėliai |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymas) |
360 mililitrų | medus |
440 gramų | kvietiniai miltai |
2 stiklinės | cukraus pudra (glajui) |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
2. Mikseriu gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite imbierą, cinamoną, gvazdikėlius. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Pridėkite miltų ir kepimo miltelių bei sodos mišinį ir sumaišykite nedideliu greičiu, kol visi tešlos komponentai virs vientisa mase. Tešlą suvyniokite į plastikinę maisto plėvelę. Atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laips. C temperatūros. Miltais pabarstykite stalo paviršių, ant kurio kočiosite tešlą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Supjaustykite pagal iš anksto nusibrėžtus trafaretus. Kepkite 15 minučių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol meduolių centras bus tvirtas, tačiau žiūrėkite kad meduolių kraštai neapdegtų ir nepajuoduotų. Tada aptepti glajumi ir galima puošti kaip nori :))
Glajus: Viską sudėkite į indą ir sukite, kol glajus pabals ir sutirštės. :))
Sausainiai "Kalėdinukai"
-
Soda, kepimo (tešlai),
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
115 gramų -
Cukrus, rudasis,
240 mililitrų -
Imbieras,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Gvazdikėliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai, baltymas,
2 vienetai -
Medus,
360 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
440 gramų -
Cukraus pudra, glajui,
2 stiklinės -
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Sumaišykite sijotus miltus, sodą ir kepimo miltelius.
2. Mikseriu gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite imbierą, cinamoną, gvazdikėlius. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Pridėkite miltų ir kepimo miltelių bei sodos mišinį ir sumaišykite nedideliu greičiu, kol visi tešlos komponentai virs vientisa mase. Tešlą suvyniokite į plastikinę maisto plėvelę. Atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laips. C temperatūros. Miltais pabarstykite stalo paviršių, ant kurio kočiosite tešlą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Supjaustykite pagal iš anksto nusibrėžtus trafaretus. Kepkite 15 minučių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol meduolių centras bus tvirtas, tačiau žiūrėkite kad meduolių kraštai neapdegtų ir nepajuoduotų. Tada aptepti glajumi ir galima puošti kaip nori :))
Glajus: Viską sudėkite į indą ir sukite, kol glajus pabals ir sutirštės. :))