400 gramų | obuoliai |
1 vienetas | batonas |
3 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | cukrus |
250 mililitrų | pienas |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
šiek tiek | džiūvėsėliai (malti) |
šiek tiek | cukraus pudra |
3 vienetai | apelsinų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės pyragas su obuoliais
- Tinginių "Napoleonas"
- Žuvies pyragas
- Aviečių pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Bulka su šokolado įdaru
- Vyniotinis su aguonomis
- Biskvitinis, purus uogų pyragas
- Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
- Obuolių pyragas
- Apvalus „Napoleonas“
- Burokėlių pyragas
- Baltas greitpyragis
- Pyragas su varškės įdaru
- Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
- Pyragas su persikais
- Jogurtinis pyragas
- Vyšnių tortas
- Moliūgų pyragas
- Obuolių pyragas
"Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
400 gramų -
Batonas,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
50 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Džiūvėsėliai, malti
- Cukraus pudra
-
Apelsinai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš apelsinų išspaudžiame sultys. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustykite plutelę, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sumaišykite su šiltu pienu. Kiaušinių ir pieno mase užpilkite batono kubelius ir palikite 25 minutes pastovėti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, o minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Obuolių gabalėlius sumaišykite su išmirkytais baltos duonos kubeliais ir maltu cinamonu. Kepimo formą sutepkite riebalais ir apibarstykite maltais džiūvėsėliais.
Obuolių masę iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 min. Po 20 min. užpilti apelsinų sultimis ir kepti dar apie 10 min.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir palikite penkiolikai minučių pastovėti. Po to apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.