
3 vienetai | šamas (šamažuvė) |
100 mililitrų | baltas vynas |
2 vienetai | morkos |
20 gramų | sviestas |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | prieskoniai |
Į puodą dedame krapų bei petražolių šakelėmis. Toliau griežinėliais supjaustytas morkas ir žuvį. Viską pagardinti prieskoniais, supilti vyną ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.
Puodą uždengti ir, kai užvirs, gaminti ant mažos ugnies 15 min.
Prie žuvies gerai tinka ryžiai bei įvairus padažai.
Štai gana lengvai gaminamas bei skanus padažas: 1 šaukštą miltų sumaišyti su keliais šaukštais vandens – gerai išmaišom kad neliktu gumulėlių. Pagardinam prieskoniais (karis, saldi malta paprika – spalva bus graži :) Įdedam 2-3 šaukštus grietinės ir jeigu reikia įpilam vandens arba skysčio, kuriame verda žuvis. Viska gerai išmaišyti ir supilti į nedidelį puodą. Kaitinti 2-3 min. pastoviai maišant.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Skumbrė mikrobanginėje
-
Šutintas upėtakis
-
Virta žuvis tešloje
-
Lašišos šašlykas su paprikomis
-
Lynas, keptas su džiūvėsėliais
-
Išmarinuota žuvis
-
Nuostabioji paelija
-
Šamų kotletukai
-
Keptas ant grotelių upėtakis
-
Kulebekas
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Lašišos šašlykas
-
Skumbrė su svogūnais grilyje
-
Lašiša folijoje
-
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Vėrinukai su žuvies kukulaičiais
-
Virta žuvis tešloje
Šamažuvės filė

- Paruošimo laikas:
-
Šamas, šamažuvė,
3 vienetai -
Baltas vynas,
100 mililitrų -
Morkos,
2 vienetai -
Sviestas,
20 gramų - Krapai
- Petražolės
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sukapoti petražolės. Žuvies filė supjaustyti į 4 gabalėlius. Sumaišyti žuvį su petražolėmis, uždengti plėvele ir palikti kuriam laikui šaldytuve.
Į puodą dedame krapų bei petražolių šakelėmis. Toliau griežinėliais supjaustytas morkas ir žuvį. Viską pagardinti prieskoniais, supilti vyną ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.
Puodą uždengti ir, kai užvirs, gaminti ant mažos ugnies 15 min.
Prie žuvies gerai tinka ryžiai bei įvairus padažai.
Štai gana lengvai gaminamas bei skanus padažas: 1 šaukštą miltų sumaišyti su keliais šaukštais vandens – gerai išmaišom kad neliktu gumulėlių. Pagardinam prieskoniais (karis, saldi malta paprika – spalva bus graži :) Įdedam 2-3 šaukštus grietinės ir jeigu reikia įpilam vandens arba skysčio, kuriame verda žuvis. Viska gerai išmaišyti ir supilti į nedidelį puodą. Kaitinti 2-3 min. pastoviai maišant.