2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
2 gramai | kvapieji pipirai (grūsti) |
3 kilogramai | kiaulienos sprandinė |
90 gramų | druska |
6 gramai | cukrus |
2 gramai | nitrinė druska (salietra) |
3 gramai | juodieji pipirai (grūsti) |
šiek tiek | kadagio uogos (trintas) |
šiek tiek | muskatas (riešutas) |
Šaltai rūkyta sprandinė
- Paruošimo laikas:
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai, grūsti,
2 gramai -
Kiaulienos sprandinė,
3 kilogramai -
Druska,
90 gramų -
Cukrus,
6 gramai -
Nitrinė druska (salietra),
2 gramai -
Juodieji pipirai, grūsti,
3 gramai - Kadagio uogos, trintas
- Muskatas, riešutas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atvėsintą sprandinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Sprandinę iš karto įtrinkite puse druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Sprandinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virvute. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Sprandinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.
Komentarai (7)
-
A
2024-10-29 22:17
raso ant straipsnio, kad sprandine, paciame recepte jau nugarine..
-
as
2015-10-21 12:25
tai kad cia nugarine pagal foto
-
Ass
2015-08-01 19:12
Salietra?????????
-
(anonimas)
2009-09-23 12:24
:super: