Šaltai rūkyta nugarinė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | mairūnas |
1.5 gramo | kvapieji pipirai (grūsti) |
3 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | kadagio uogos |
3 kilogramai | kiaulienos nugarinė |
90 gramų | druska |
2 gramai | nitrinė druska (salietra) |
3 gramai | juodieji pipirai (grusti) |
šiek tiek | muskatas (trinto) |
šiek tiek | kalendra |
6 gramai | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Atvėsintą nugarinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Nugarinę iš karto įtrinkite puse reikalingo mėsai įsūdyti druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Nugarinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virve. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Nugarinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.
Šaltai rūkyta nugarinė
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Mairūnas
-
Kvapieji pipirai, grūsti,
1.5 gramo -
Lauro lapai, lapeliai,
3 vienetai - Kadagio uogos
-
Kiaulienos nugarinė,
3 kilogramai -
Druska,
90 gramų -
Nitrinė druska (salietra),
2 gramai -
Juodieji pipirai, grusti,
3 gramai - Muskatas, trinto
- Kalendra
-
Cukrus,
6 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Atvėsintą nugarinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Nugarinę iš karto įtrinkite puse reikalingo mėsai įsūdyti druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Nugarinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virve. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Nugarinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...