5 vienetai | kriaušės (saldžios) |
2 vienetai | morkos |
4 vienetai | salierai (stiebai) |
1 sauja | aviečių (šviežios arba šaldytos) |
1 sauja | razinos (auksaspalvės) |
2 valgomieji šaukštai | konjakas |
0.5 vieneto | citrinos |
šiek tiek | rožiniai pipirai (malti) |
šiek tiek | migdolai (smulkinti) |
1 vienetas | apelsinų |
2 valgomieji šaukštai | abrikosų (džemas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Morkų salotos su česnaku
- Aguročių salotos
- Avokadų ir krabų lazdelių salotos su padažu
- Slovakiškos kopūstų salotos
- Pomidorų ir dešrelių salotos
- Pekino kopūstų salotos su svogūnais ir salierais
- Vasariškas saldžiaūgštis daržovių miksas
- Krevečių salotos su avokadu
- Morkos su garstyčiomis
- Vasariškos salotos
- Klasikinės graikiškos salotos
- Pankolių salotos
- Salotos iš ridikėlių
- Trispalvės salotos
- Agurkų salotos
- Gaivios salotos
- Agurklių ir paprikų salotos
- Veršienos su granatais salotos
- Silkė su obuoliais
- Kriaušių ir cukinijos salotos
Salotos su vaisiniu užpilu
- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, saldžios,
5 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, stiebai,
4 vienetai -
Avietės, šviežios arba šaldytos,
1 sauja -
Razinos, auksaspalvės,
1 sauja -
Konjakas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto - Rožiniai pipirai, malti
- Migdolai, smulkinti
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Abrikosai, džemas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplautas razinas apliekite konjaku ir valandą pamirkykite. Paruoškite užpilą: apelsiną ir citriną nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Iš pačių vaisių išspauskite sultis su trupučiu minkštimo ir jomis užpilkite smulkintas žieveles. Sudėkite džemą ir gerai išmaišykite. Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Nuplautus salierų stiebus supjaustykite kiek stambesniais griežinėliais. Avietes nuplaukite ir nusausinkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Razinas išgriebkite iš konjako, nuspauskite ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis bei vaisiais. Konjaką įmaišykite į užpilą (gaminamas iš apelsino, pusės citrinos ir abrikosų džemo) ir apliekite salotas. Pagardinkite maltais rožiniais pipirais. Tiekdami apibarstykite smulkintais migdolais.