
5 vienetai | kriaušės (saldžios) |
2 vienetai | morkos |
4 vienetai | salierai (stiebai) |
1 sauja | aviečių (šviežios arba šaldytos) |
1 sauja | razinos (auksaspalvės) |
2 valgomieji šaukštai | konjakas |
0.5 vieneto | citrinos |
šiek tiek | rožiniai pipirai (malti) |
šiek tiek | migdolai (smulkinti) |
1 vienetas | apelsinų |
2 valgomieji šaukštai | abrikosų (džemas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Iškylos salotos su morkomis
-
Žaliosios salotos su actu ir aliejumi
-
Špinatų ir Mocarela sūrio salotos
-
Sidabražolės
-
Salotos „Drakono akis“
-
Rasakilos lapų salotos
-
Kopūstų salotos su kukurūzais ir agurkais
-
Krevečių salotos su padažu
-
Ryškiaspalvės salotos
-
Skaniosios Velykų kiškio salotos
-
Daržovių salotos su Mozarella sūriu
-
Salotos iš brokolių su vištiena
-
Gardžiosios vištienos salotos
-
Vaisių salotos
-
Skaniausia mišrainė
-
Pekino kopūstų salotos su laiškiniais česnakais
-
Sveikuolių salotos
-
Pavasariškos salotos
-
Ridikėlių, apelsino ir pomidoro salotos
-
Salotos „Drakoniukas 2012“
Salotos su vaisiniu užpilu

- Paruošimo laikas:
-
Kriaušės, saldžios,
5 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai, stiebai,
4 vienetai -
Avietės, šviežios arba šaldytos,
1 sauja -
Razinos, auksaspalvės,
1 sauja -
Konjakas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto - Rožiniai pipirai, malti
- Migdolai, smulkinti
-
Apelsinai,
1 vienetas -
Abrikosai, džemas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplautas razinas apliekite konjaku ir valandą pamirkykite. Paruoškite užpilą: apelsiną ir citriną nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Iš pačių vaisių išspauskite sultis su trupučiu minkštimo ir jomis užpilkite smulkintas žieveles. Sudėkite džemą ir gerai išmaišykite. Nuskustas morkas perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Nuplautus salierų stiebus supjaustykite kiek stambesniais griežinėliais. Avietes nuplaukite ir nusausinkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Razinas išgriebkite iš konjako, nuspauskite ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis bei vaisiais. Konjaką įmaišykite į užpilą (gaminamas iš apelsino, pusės citrinos ir abrikosų džemo) ir apliekite salotas. Pagardinkite maltais rožiniais pipirais. Tiekdami apibarstykite smulkintais migdolais.