Salotos su keptu ožkos sūriu ir pikantiškais obuoliais
AUTORIUS:
Natalija
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas obuoliai
2 riekės sūris (ožkos (1.5 - 2 cm. storio riekelės))
1 sauja pomidorai (vyšniniai)
1 sauja pomidorai ((saulėje džiovinti))
1 sauja riešutai (mėgstami (pinijos, kapoti graikiški, lazdynų, karijų ar pan.) )
4 saujos salotos (mėgstamos)
1 valgomasis šaukštas garstyčios
2 arbatiniai šaukšteliai medus
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druska
šiek tiek padažas (balzamiko (tirštas)
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Trumpai apkepkite riešutus ant silpnos ugnies, įdėkite šaukštelį medaus, viską išmaišykite kol medus išsilydys. Suberkite į dubenėlį ir leiskite atvėsti (atvėsę jie taps traškūs ir trapūs).
2.
Obuolį (jeigu naudojate mažus, naudokite 2 vnt.) supjaustykite riekelėmis ir sumaiškykite su garstyčiomis bei medumi. Sudėkite ant skardos su kepimo popieriumi ir pašaukite į 200°C temp. orkaitę 10 -15 min. (Tikrinkite, obuoliai turi truputį suminkštėti, apskrusti, bet nesudegti)
3.
Į lėkštes dėkite salotas, per pusę pjaustytus pomidoriukus, saulėje džiovintus pomidorus.
4.
Keptuvėje ant vidutinės apkepkite sūrį (po 1 - 1.5 min. iš kiekvienos pusės), prieš išimant sūrį, galite padidinti ugnį, kad susidarytų traški plutelė. Dėkite į lėkštę su salotomis, iš orkaitės ištrauktais obuolio griežinėliais, apibarstykite riešutais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, balzamiko padažu, pipirais bei druska.

Populiariausi receptai šią savaitę

Salotos su keptu ožkos sūriu ir pikantiškais obuoliais

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Trumpai apkepkite riešutus ant silpnos ugnies, įdėkite šaukštelį medaus, viską išmaišykite kol medus išsilydys. Suberkite į dubenėlį ir leiskite atvėsti (atvėsę jie taps traškūs ir trapūs).

  2. Obuolį (jeigu naudojate mažus, naudokite 2 vnt.) supjaustykite riekelėmis ir sumaiškykite su garstyčiomis bei medumi. Sudėkite ant skardos su kepimo popieriumi ir pašaukite į 200°C temp. orkaitę 10 -15 min. (Tikrinkite, obuoliai turi truputį suminkštėti, apskrusti, bet nesudegti)

  3. Į lėkštes dėkite salotas, per pusę pjaustytus pomidoriukus, saulėje džiovintus pomidorus.

  4. Keptuvėje ant vidutinės apkepkite sūrį (po 1 - 1.5 min. iš kiekvienos pusės), prieš išimant sūrį, galite padidinti ugnį, kad susidarytų traški plutelė. Dėkite į lėkštę su salotomis, iš orkaitės ištrauktais obuolio griežinėliais, apibarstykite riešutais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, balzamiko padažu, pipirais bei druska.

Receptą atsiuntė Natalija
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų