Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
10 vienetų | kvapieji pipirai |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
šiek tiek | agurkų |
1 litras | vanduo |
120 mililitrų | acto (9%) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | pelerūnas (kietis) (šakelė) |
1 vienetas | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Rauginti agurkai žiemai
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Sūdytos žaliuokės
- Vasara stiklainyje
- Kiauliena drebučiuose
- Marinuoti burokeliai
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Konservuoti kopūstai
- Aštrūs rauginti agurkai
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Marinuoti agrastai
- Aštrios krevetės grilyje
- Rauginti agurkai
- Žiemai marinuoti grybai
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
- Konservuoti grybai
- Konservuoti žirneliai
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Marinuoti pomidorai su imbieru
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Agurkai
-
Vanduo,
1 litras -
Actas, 9%,
120 mililitrų -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Pelerūnas (kietis), šakelė,
1 vienetas -
Krapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Seimininke
2017-02-12 06:53
Kam kaitinti stiklainius jei agurkus dedam nesterilius o nuplautus saltam vandeny...
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...