šiek tiek | grybai (miško) |
Puikiai tinka šaldymui baravykai, šilbaravykiai, kalpokai, paberžiai ir dauguma kitų, išskyrus voveraites.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuotas vyšnių kompotas
- Marinuoti burokeliai
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Pomidorai su želatina
- Šermukšnių uogienė
- Konservuota adžika
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Vyšnių uogienė
- Marinuoti burokėliai
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Konservuoti grybai
- Braškinė uogienė
- Šaltalankio uogienė
- Slyvų - aronijų kompotas
- Šaltalankio sultys
- Rabarbarų uogienė
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Aštrūs rauginti agurkai
- Vyšnių kompotas
- Bruknės savo sultyse
Šaldyti miško grybai žiemai
- Paruošimo laikas:
- Grybai, miško
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybus iš miško nuvalykite, kad juos vėliau galima būtų naudoti. Sudėkite į sandarų indą ir dėkite į kamerą. Atšildytus grybus turite būtinai sunaudoti ir daugiau nešaldyti. Šaldyti voveraičių netinka, nes jos apkarsta.
Puikiai tinka šaldymui baravykai, šilbaravykiai, kalpokai, paberžiai ir dauguma kitų, išskyrus voveraites.
Komentarai (9)
-
Birute
2016-07-16 10:27
Nepritariu sveikų/ nedarinėtų grybų šaldymui. Per daug vietos užima šaldytuve
-
hmm..
2013-06-28 18:56
kaip aš myliu moteris kurios moka ir mėgsta skaniai gaminti maistą...pusę gyvenimo atiduočiau už tokią. :)
-
Klepesova
2010-12-20 09:39
asmeniškai aš supjaustau grybus išverdu normaliai kaip kad prieš kepimą atvėsinu ir supilu į maišelius šaldymui skirtus... Ir vualia išsiimi atsišildai ir troškini..
P.S taip šaldyti netinkami kalpokai, voveraitės ūmėdės skaniausi būna taip vadinami "šližikai" ir baravykiniai...Vietos šaldiklyje tokie grybai užima tikrai nedaug
-
Linksmute
2010-01-29 07:14
:-) Grybus labai trumpam sumesti i verdanti vandeni .Kai tik uzvirs , isjungti . Tada nuplauti , gerai nuvarvinti. Deti i sandarius maiselius ir uzsaldyti saldymo kameroj . Taip ju daugiau telpa i kamera , o skonis islieka puikus. :super:
-
Nika
2010-01-22 10:53
Seniai išbandytas ir patikimas būdas. Nuvalytus(neplautus) grybus paskleidžiu viršutinėje lentynoje
ant plėvelės ir sušaldau,po to sudedu į maišelius arba dėžutes ,maišeliuose užima mažiau vietos,ir laikau šaldiklyje.Gaminant patiekalus labai gerai išlaiko savo aromatą,taigi gaunasi nuostabūs barščiai ir padažai kugeliui,vėdarams ir cepalinams.Skanaus!