1 litras | sultinys ((voveraičių ir kubelio daržovių sultinio nuoviras)) |
200 gramų | ryžiai |
šiek tiek | cukinija (ketvirtadalis vieneto) |
1 sauja | voveraitės (džiovintos) |
0.5 vieneto | svogūnai (laiškai) |
1 sauja | svogūnai (laiškai) |
1 skiltelė | česnakas |
šiek tiek | krapai (švieži) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus (kepimui) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
Tuo tarpu kitoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną, česnaką bei kubeliais susmulkintą cukiniją. Pradžioje pridenkite dangčiu, kad viskas pasitroškintų garuose, o į pabaigą atidenkite, sumeskite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus ir pakepinkite dar kelias minutes. Dabar jau į troškintuvą su ryžiais galima sumesti apvirtas bei susmulkintas voveraites vei daržovių troškinuką. Viską atsargiai pamaišydami patroškinkite dar kelias minutes, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais bei druska pagal skonį. Skanaus.
Pastaba: kas mėgsta skonių įvairovę, troškinį gali pasigardinti grietine, kario ar kitokiais prieskoniais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kopūstienė su grybais
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Meliono laivelis su avinžirniais ir išdykėliais kankanais
- Virtas karšis
- Troškinti žiediniai kopūstai
- Troškinti pievagrybiai
- Bulvių guliašas
- Troškinti ankštiniai pipirai (paprikos)
- Sojos troškinys su pievagrybiais
- Troškintos bulvės
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Troškinys su ankštiniais pipirais
- Šutintas upėtakis
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Indiško Aloo Methi gaminimas
- Troškintas daržovių garnyras
- Troškinta lydeka
- Sojos troškinys su paprika
- Troškinti kalmarai
- Grybų troškinys
Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
- Paruošimo laikas:
-
Sultinys, (voveraičių ir kubelio daržovių sultinio nuoviras),
1 litras -
Ryžiai,
200 gramų - Cukinija, ketvirtadalis vieneto
-
Voveraitės, džiovintos,
1 sauja -
Svogūnai, laiškai,
0.5 vieneto -
Svogūnai, laiškai,
1 sauja -
Česnakas,
1 skiltelė - Krapai, švieži
- Alyvuogių aliejus, kepimui
- Juodieji pipirai
-
Lauro lapai,
2 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į litrą vandens sumesti džiovintas voveraites ir daržovių sultinio kubelį, užvirinti ir pavirti apie 15 min. ant silpnesnės ugnies. Tuomet išgriebti voveraites ir susmulkinti. Į troškintuvą supilti likusį sultinį, lauro lapelius, suberti ryžius ir virinti tol, kol dalis sultinio susigers į ryžius, dalis nugaruos.
Tuo tarpu kitoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną, česnaką bei kubeliais susmulkintą cukiniją. Pradžioje pridenkite dangčiu, kad viskas pasitroškintų garuose, o į pabaigą atidenkite, sumeskite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus ir pakepinkite dar kelias minutes. Dabar jau į troškintuvą su ryžiais galima sumesti apvirtas bei susmulkintas voveraites vei daržovių troškinuką. Viską atsargiai pamaišydami patroškinkite dar kelias minutes, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais bei druska pagal skonį. Skanaus.
Pastaba: kas mėgsta skonių įvairovę, troškinį gali pasigardinti grietine, kario ar kitokiais prieskoniais.
Komentarai (9)
-
niam
2011-01-20 15:38
skanu :taip: ir dar gerai, jog galima improvizuoti :super: puikus garniras :super2:
-
Inga
2010-07-21 15:25
Liuks,
šiandien pasidariau, labai patiko. Valgiau ne tik aš, bet ir mano dukrytės.
Aš dar įdėjau grietinės į troškinį ir naudojau šviežias voveraites. :-)
-
jule
2009-11-13 13:26
superinis patiekalas!!! labai skanu,beja tinka ir kitokie grybai,as dejau baravykus.Niam,niam :soku: :jee: :super:
-
Rasyte
2009-09-30 20:26
Super! Padariau su šviežiom voveraitėm. Dar tinka šiek tiek citrinos užspausti. Einu toliau valgyt. Niam :)
-
Prerija
2009-08-18 11:53
Nerealiai skanus!! ;-) ;-) ..katik pietums pasigaminau,tereikia 40min ir viskas!likau patenkinta ir as ir mama :-D :-D :-D .tik vietoj smulkintu svogunu laisku idejau smulkintu petrazoliu,o vietoje voveraiciu- grybu milteliu.Pagardinau baziliko,rozmarino ir kario prieskoniais.tikrai 10 balu :super:
-
Karolina
2009-08-14 16:14
turetu buti skanu, 10 balu :super: :super: