Rūgštynių šaltibarščiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
50 gramų svogūnai
1.5 litro kefyras
2 vienetai agurkų
2 vienetai kiaušiniai (virti)
10 vienetų ridikėliai
100 gramų rūgštynės
1 vienetas burokėliai
1 stiklinė grietinė
šiek tiek krapai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Rūgštynes nuplauti, pašalinti stiebelius, supjaustyti ir apvirti stiklinėje vandens.
Burokėlį išvirti atskirai, nulupti, supjaustyti šiaudeliais. Dubenyje išplakti rūgštų pieną ir grietinę, supilti ataušintas rūgštynes kartu su nuoviru, supjaustytus burokėlius ir kitus susmulkintus komponentus. Pasūdyti ir 1 val. palaikyti šaltoje vietoje. Patiekiant sudėti kiaušinius, supjaustytus į 8 dalis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Rūgštynių šaltibarščiai

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Rūgštynes nuplauti, pašalinti stiebelius, supjaustyti ir apvirti stiklinėje vandens.
Burokėlį išvirti atskirai, nulupti, supjaustyti šiaudeliais. Dubenyje išplakti rūgštų pieną ir grietinę, supilti ataušintas rūgštynes kartu su nuoviru, supjaustytus burokėlius ir kitus susmulkintus komponentus. Pasūdyti ir 1 val. palaikyti šaltoje vietoje. Patiekiant sudėti kiaušinius, supjaustytus į 8 dalis.

Reklama:

Komentarai (10)


  • Vika 2016-09-12 09:52

    Pamirsau pamineti agurkus,butinai dedu.


  • Vika 2016-09-12 09:49

    Pirma karta girdziu,kad i salta rugstyniu sriuba dedama ridikeliu. As isverdu rugstynes,atvesinu,pilu i rugstyniu virala saltibarsciu kefyra,dedu virtu kiausiniu,krapu,svogunu laisku,na,ir zinoma,druskos. Viskas! Nei ridikeliu,nei burokeliu. Kai gaminu saltibarscius,dedu virtus burokelius,del to ir vadinasi saltibarsciai. Reiks pabandyti su tais burokeliais,tik zinoma, jokiu ridikeliu.


  • kAROLINA 2015-07-11 18:28

    NORIU PAKLAUSTI AR JIUM SKANI VASARIŠKA SRIUBA SU JUODAIS SERBENTAIS.


  • Cafe 2015-05-31 17:23

    Kodel sio recepto autore iskraipo tikraji jo pavadinima ir vadina saltibarsciais? Tai ne saltibarsciai, tai nacionaline baltarusiu saltoji sriuba pavadinimu "cholodnik". Prasau neiskraipyti faktu ir neklaidinti zmoniu.


  • vycka 2009-07-22 17:38

    :bloga: %-)
    ar tai tikrai skanu :-p


Daugiau receptų