1 kilogramas | ruginiai miltai |
30 gramų | mielės |
3 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | sviestas |
1 stiklinė | cukrus |
Tuomet supilame išleistas mieles, suberiame miltus ir suminkome.
Tešlą turi būti kaip pyragui. Jei pasirodytų, kad ji per kieta, įpilame šiek tiek grietinėlės.
Tešlą laikoma šiltoje vietoje, kol pakils.
Gerai iškočiojame tešlą. Formuojame bandeles. Reikia nepamiršti, kad kepant išsipūs, taigi formuojame ne per dideles.
Bandeles sudedame į riebalais ar sviestu pateptą skardą ir paliekame šiltai, kad pakiltų.
Kepame 25-30 min. Vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje.
Tinka prie kavos ar arbatos, pusryčiams.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ciabatta (itališka duona)
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Rūpių miltų duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Grikių duona
- Albinos duona
- Duoninis biskvitas
- Naminis lavašas
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Apvaliosios bandelės
- Pyragas su razinomis
- Kepta duona "Su skyle"
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Bananų duonelė
- Aguoninis pyragas
- Ruginė duona
- Juoda ruginė duona
- Duona su žalumynais
- Mielinė bulka su razinomis
- Mano naminė duona
Ruginių miltų bandelės
- Paruošimo laikas:
-
Ruginiai miltai,
1 kilogramas -
Mielės,
30 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Cukrus,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname, mušame po kiaušinį, beriame po šaukštą cukraus ir sukame, kol viskas susideda.
Tuomet supilame išleistas mieles, suberiame miltus ir suminkome.
Tešlą turi būti kaip pyragui. Jei pasirodytų, kad ji per kieta, įpilame šiek tiek grietinėlės.
Tešlą laikoma šiltoje vietoje, kol pakils.
Gerai iškočiojame tešlą. Formuojame bandeles. Reikia nepamiršti, kad kepant išsipūs, taigi formuojame ne per dideles.
Bandeles sudedame į riebalais ar sviestu pateptą skardą ir paliekame šiltai, kad pakiltų.
Kepame 25-30 min. Vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje.
Tinka prie kavos ar arbatos, pusryčiams.
Komentarai (6)
-
Ausra
2019-09-20 17:03
Nesamone, perdaug miltu, teko viska isversti i siuksliu deze.
-
aš
2017-03-21 14:08
absoliuti nesąmonė ,kodėl lietuviai rašo tokius nesąmoningus receptus,čia niekas papraščiausia nesusiminkys,niekada nesinaudoju Lietuvos receptais tik iš tasty,arba rusiški
-
???
2014-09-01 20:53
jokio skyscio nereikia, nes dedamas sviestas, bet nesuprantu ap svestine tesla mieles iskels?????
-
Inga
2013-03-04 09:43
Tikrai recepte niekas nepraleista? tarkim koks pienas ar vanduo? :nezinau: kilogramas miltu ir jokio skyscio :galvoju: