80 gramų | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
3 valgomieji šaukštai | druska |
šiek tiek | kvietiniai miltai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
Miltus persijoti į dubenėlį, padaryti duobutęm įberti druskos ir sukrėsti paruoštą blendinį. Tešlą minkyti rankomis arba virvutės kombainu, po šaukštelį supilti 1/2 l drungno vandens.
Gerai išminkyta tešla nebelips prie indo sienelių bei rankų. Tešlos paviršių apibarstyti miltais, pridengti drobule ir vėl palikti šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla dvigubai pakils, ją gerai išminkyti ir suformuoti duonos kepalą.
Duoną įdėti į riebalais išteptą skardą ir pašauti į apatinę orkaitės lentynėlę. Jeigu orkaitėje nėra dubens su vandeniu, likus valandai iki kepimo pabaigos, duonos kepalo viršų reikia aptepti vandeniu. Iškeptą duoną galima dar kartą aptepti drungnu vandeniu.
(Tešlą kildinti 70 minučių, kepti 2 valandas 250 - 180 C)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldi bananų duona
- Vatikano duona
- Grikių duona
- Totorių duona
- Juoda ruginė duona
- Sėlenų duona
- Ciabatta (itališka duona)
- Prancūziška duona
- Kepta duona "Su skyle"
- Naminė duona
- Naminė balta duona
- Duona be glitimo
- Mielinė bulka su razinomis
- Naminė bulka su sezamais
- naminė duonelė
- Duona su džiovintais vaisiais
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Spelta duona su sėklomis
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Česnakinė duona su petražolėmis
Ruginė duona
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
80 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo -
Druska,
3 valgomieji šaukštai - Kvietiniai miltai
- Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 1/4 l drugno vandens, sutrupintų mielių, cukraus ir žiuspnelio miltų užmaišyti skystą blendinį. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Miltus persijoti į dubenėlį, padaryti duobutęm įberti druskos ir sukrėsti paruoštą blendinį. Tešlą minkyti rankomis arba virvutės kombainu, po šaukštelį supilti 1/2 l drungno vandens.
Gerai išminkyta tešla nebelips prie indo sienelių bei rankų. Tešlos paviršių apibarstyti miltais, pridengti drobule ir vėl palikti šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla dvigubai pakils, ją gerai išminkyti ir suformuoti duonos kepalą.
Duoną įdėti į riebalais išteptą skardą ir pašauti į apatinę orkaitės lentynėlę. Jeigu orkaitėje nėra dubens su vandeniu, likus valandai iki kepimo pabaigos, duonos kepalo viršų reikia aptepti vandeniu. Iškeptą duoną galima dar kartą aptepti drungnu vandeniu.
(Tešlą kildinti 70 minučių, kepti 2 valandas 250 - 180 C)
Komentarai (3)
-
ridikelis
2013-12-21 20:58
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...