Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Labai skanu, nebrangu turint savo daržovių. Sotu ir sveika. Galima torto įdarą pasiruošti iš anksto, o daržoves kaitalioti. Labai skanu, nebrangu turint savo daržovių. Sotu ir sveika. Galima torto įdarą pasiruošti iš anksto, o daržoves kaitalioti. Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų kiaulienos faršas
4 lapai sluoksniuotos tešlos (naudojau mielinę)
1 vienetas brokoliai
200 gramų vyšninių pomidorų
150 gramų moliūgai
150 gramų cukinija
2 vienetai morkos
2 vienetai svogūnai
1 vienetas paprika
1 vienetas salierai
150 gramų fermentinio sūrio
50 gramų sviestas
1 sauja žalumynų (krapai, bazilikai, petražolės)
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis prieskoniai mėsai
2 žiupsneliai prieskoniai (pipirai, lauro lapeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Faršą sumaišyti su prieskoniais, druska ir gerokai pakepinti ant keptuvės. Jis turi gautis birus, kaip ir jau visia iškepęs.
2.
Susmulkinti daržoves - dalį brokolio, bei didesnį kiekį pomidoriukų pasilikau aš viršui pyrago apdėti. Apkepti ant sviesto jas didelėje keptuvėje. Suberti kartu ir smulkintus žalumynus. Troškinti tiek, kad daržovės dar būtų traškios, bet ne žalios - dalinai iškepę.
3.
Mėsą išmaišyti su daržovėmis. Jei yra skysčio, nupilti. Paragauti. Jei reikia, pridėti druskos, pipirų, lapelių,, bazilikų.
4.
Į gautą masė įmaišyti pusę tarkuoto sūrio.
5.
Sviestu ištepti skardą, iškloti tešlą, pilti pasiduoštą masę.
6.
Dėti į iki 180 C laipsnių ikaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min.
7.
Tuomet pyragą ištraukti - ir metas jį padaryti tortu. Viršų apdėti perpjautais pomidoriukais, bei karštu vandeniu nuplikytais pasiliktais brokolių žiedelias - tuomet jie gaunasi labai žali. Aptarkuoti likusiu sūriu. Dar kepti apie 10 min. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Labai skanu, nebrangu turint savo daržovių. Sotu ir sveika. Galima torto įdarą pasiruošti iš anksto, o daržoves kaitalioti. Regina
Gaminimo eiga:
  1. Faršą sumaišyti su prieskoniais, druska ir gerokai pakepinti ant keptuvės. Jis turi gautis birus, kaip ir jau visia iškepęs.

  2. Susmulkinti daržoves - dalį brokolio, bei didesnį kiekį pomidoriukų pasilikau aš viršui pyrago apdėti. Apkepti ant sviesto jas didelėje keptuvėje. Suberti kartu ir smulkintus žalumynus. Troškinti tiek, kad daržovės dar būtų traškios, bet ne žalios - dalinai iškepę.

  3. Mėsą išmaišyti su daržovėmis. Jei yra skysčio, nupilti. Paragauti. Jei reikia, pridėti druskos, pipirų, lapelių,, bazilikų.

  4. Į gautą masė įmaišyti pusę tarkuoto sūrio.

  5. Sviestu ištepti skardą, iškloti tešlą, pilti pasiduoštą masę.

  6. Dėti į iki 180 C laipsnių ikaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min.

  7. Tuomet pyragą ištraukti - ir metas jį padaryti tortu. Viršų apdėti perpjautais pomidoriukais, bei karštu vandeniu nuplikytais pasiliktais brokolių žiedelias - tuomet jie gaunasi labai žali. Aptarkuoti likusiu sūriu. Dar kepti apie 10 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų