1 vienetas | tešla (bemielė, sluoksniuota) |
3 vienetai | obuoliai |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žaismingi keksiukai
- Trys muškietininkai - sausainiukai
- Aguoninis vyniotinis
- "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
- Pyragas "Auksinė žuvelė"
- Duona su džiovintais vaisiais
- Avižinės bandelės
- Vaflis
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Žagarėliai
- Pyragas „Skanumėlis“
- Šokoladinis kokosinis tortas
- Tortas su braškėmis
- Lietinių tortas
- Citrininiai keksiukai
- Keksas su bananais
- Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
- Kriziniai keksiukai
- Bananiniai keksiukai
- Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
Rožės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Tešla, bemielė, sluoksniuota,
1 vienetas -
Obuoliai,
3 vienetai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlą atšildyti. Kiekvieną tešlos lakštą perpjauti išilgai (išeis 12juostelių). Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais. Užvirinti apie vieną litrą vandens, sudėti obuolių griežinėlius ir virti apie 10 min. Obuolius atsargiai išimti, atvėsinti. Kiaušinį suplakti. Cukrų sumaišyti su cinamonų. Imam vieną tešlos juostelę, sutepame kiaušinių, sudedame obuolių griežinėlius išilgai palei visą tešlos juostelę taip, kad viršutinė obuoliukų puse su odele išsikištu už tešlos(telpa kokie 5-6 griežinėliai). Apibarstome cukraus-cinamono mišinių. Sulenkiame perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius. Suvyniojame ruletu ir pastatome į keksiukams kepti skirtą formą. Taip suvyniojame visas juosteles. Apibarstome likusiu cukraus-cinamono mišinių. Kepam 180° temp. apie 15-20 min. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra.