Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnakas
1 vienetas svogūnai
2 vienetai salierai ( lapkočiai )
225 gramai lęšiai (raudoni)
225 gramai riešutai (Graikinių, anakardžio, bertoletijų)
115 gramų džiūvėsėliai ((duonos))
0.5 arbatinio šaukštelio druska
0.5 arbatinio šaukštelio pipirai (juodi)
2 arbatiniai šaukšteliai rozmarinas
šiek tiek paprika (aitrioji)
4 valgomieji šaukštai petražolės
2 vienetai kiaušiniai
115 gramų sūris (čederio)
150 mililitrų pomidorų pasta
15 gramų sviestas
115 gramų pievagrybiai
1 vienetas levandos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti česnakus, svogūnus bei salierus, kol suminkštės. Iškrėsti į didelį dubenį ir sumaišyti su lęšiais, riešutais, džiūvėsėliais, kiaušiniais, sūriu ir pomidorų tyre. Įberti druskos, pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir rozmarinu, bei smulkintomis petražolėmis.
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti česnakus, svogūnus bei salierus, kol suminkštės. Iškrėsti į didelį dubenį ir sumaišyti su lęšiais, riešutais, džiūvėsėliais, kiaušiniais, sūriu ir pomidorų tyre. Įberti druskos, pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir rozmarinu, bei smulkintomis petražolėmis.
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Eglė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų