2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
2 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | salierai ( lapkočiai ) |
225 gramai | lęšiai (raudoni) |
225 gramai | riešutai (Graikinių, anakardžio, bertoletijų) |
115 gramų | džiūvėsėliai ((duonos)) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | pipirai (juodi) |
2 arbatiniai šaukšteliai | rozmarinas |
šiek tiek | paprika (aitrioji) |
4 valgomieji šaukštai | petražolės |
2 vienetai | kiaušiniai |
115 gramų | sūris (čederio) |
150 mililitrų | pomidorų pasta |
15 gramų | sviestas |
115 gramų | pievagrybiai |
1 vienetas | levandos |
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Prancūziška duona
- Mielinės tešlos vyniotinis
- Saldi bananų duona
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Prancūziška duona Brioche
- Bulka "Pynutė"
- Obuolių duona
- Ruginė duona
- naminė duonelė
- Totorių duona
- Bulvių duona
- Aguoninis pyragas
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Duona su svogūnais
- Grūdėtoji duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Duona su žalumynais
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Grikių duona
- Česnakinė duona su petražolėmis
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai, lapkočiai ,
2 vienetai -
Lęšiai, raudoni,
225 gramai -
Riešutai, Graikinių, anakardžio, bertoletijų,
225 gramai -
Džiūvėsėliai, (duonos),
115 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pipirai, juodi,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Rozmarinas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Paprika, aitrioji
-
Petražolės,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sūris, čederio,
115 gramų -
Pomidorų pasta,
150 mililitrų -
Sviestas,
15 gramų -
Pievagrybiai,
115 gramų -
Levandos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti česnakus, svogūnus bei salierus, kol suminkštės. Iškrėsti į didelį dubenį ir sumaišyti su lęšiais, riešutais, džiūvėsėliais, kiaušiniais, sūriu ir pomidorų tyre. Įberti druskos, pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir rozmarinu, bei smulkintomis petražolėmis.
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele.
Skanaus.