Riešutinis pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2.5 stiklinės kvietiniai miltai
100 gramų medus
1 vienetas kiaušiniai
100 gramų sviestas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 valgomasis šaukštas grietinė (kremui)
3 valgomieji šaukštai cukrus
1 stiklinė grietinė (kremui)
šiek tiek citrinų sultys (kremui)
šiek tiek graikiniai riešutai (kremui)
šiek tiek grietinėlės, 35% (standiklis, kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Ištirpinti sviestą, įdėti medų ir šiek tiek dar pašildyti. Kiaušinį ištrinti su cukrumi, dėti sijotus miltus, kepimo miltelių ir pamažu įpilti sviestą su medumi, grietinę ir viską gerai išmaišyti. Tešla yra gana skystoka. Iš šios tešlos 170 0C orkaitėje iškepti 3 norimos formos papločius (aš kepiau vieną, tik paskui perpjauti buvo sudėtinga). Kepiau apie 20 minučių, kol gražiai parunda. Šiuos papločius kiekvieną sluoksniuoti, pertepant kremu. Jis gaminamas taip: grietinę išsukti su cukrumi, tada pilti citrinos sultis, smulkintus riešutus, galiausiai grietinės standiklį ir viską gerai išplakti mikserio pagalba. Taip pat šiuo kremu aptepame ir torčiuko šonus bei viršų. Papuošiau likusiais trupiniukais nuo pjaustytų paplotėlių, o iš kakavos išbarsčiau gėlytę. Deja, neturėjau konditerinio maišelio. Manau, būtų gražu išpiešti iš to pačio kremo ornamentus. Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Riešutinis pyragas

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ištirpinti sviestą, įdėti medų ir šiek tiek dar pašildyti. Kiaušinį ištrinti su cukrumi, dėti sijotus miltus, kepimo miltelių ir pamažu įpilti sviestą su medumi, grietinę ir viską gerai išmaišyti. Tešla yra gana skystoka. Iš šios tešlos 170 0C orkaitėje iškepti 3 norimos formos papločius (aš kepiau vieną, tik paskui perpjauti buvo sudėtinga). Kepiau apie 20 minučių, kol gražiai parunda. Šiuos papločius kiekvieną sluoksniuoti, pertepant kremu. Jis gaminamas taip: grietinę išsukti su cukrumi, tada pilti citrinos sultis, smulkintus riešutus, galiausiai grietinės standiklį ir viską gerai išplakti mikserio pagalba. Taip pat šiuo kremu aptepame ir torčiuko šonus bei viršų. Papuošiau likusiais trupiniukais nuo pjaustytų paplotėlių, o iš kakavos išbarsčiau gėlytę. Deja, neturėjau konditerinio maišelio. Manau, būtų gražu išpiešti iš to pačio kremo ornamentus. Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (5)


  • Monika 2014-11-15 17:43

    Kazkas yra su grietine neteisingai..tai kiek visgi deti i krema??...
    sauksta ar stikline?


  • Tesla 2014-03-04 11:59

    Arba kazkas pamirsta prirasyti, arba ingriedientu per mazai arba per daug, tesla is siu ingriedientu toli grazu ne skysta, o beveik minkoma... :(


Daugiau receptų