Miltus sumaišiau su mielėmis, druska ir cukrumi.
Miltų mišinį subėriau į dubenėlį. Viduryje miltų padariau tuščią ertmę ir supyliau šiltą vandenį. Iš pradžių tešlą maišiau šauktu, o po to baigiau minkyti rankomis.
Tešlą suformavau į rutulį ir palikau dubenėlyje 2 valandoms, kad pakiltų.
Po to tešlą dar katą išminkiau.
Iš tešlos suformavau juosteles, iš kurių ir susukau riestainiukus. Tešlos riestainiai turi būti ploni, nes tešlą dar iškils.
Riestainius suvilgiau vandeniu ir pavoliojau sezamo sėklose.
Kepiau 250 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.
Riestainiukai
INGREDIENTAI:
2.5 stiklinės | vanduo |
150 gramų | sezamas (sėklos) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
4 arbatiniai šaukšteliai | mielės (sausos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Riestainiukai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Vanduo,
2.5 stiklinės -
Sezamas, sėklos,
150 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Mielės, sausos,
4 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišiau su mielėmis, druska ir cukrumi.
Miltų mišinį subėriau į dubenėlį. Viduryje miltų padariau tuščią ertmę ir supyliau šiltą vandenį. Iš pradžių tešlą maišiau šauktu, o po to baigiau minkyti rankomis.
Tešlą suformavau į rutulį ir palikau dubenėlyje 2 valandoms, kad pakiltų.
Po to tešlą dar katą išminkiau.
Iš tešlos suformavau juosteles, iš kurių ir susukau riestainiukus. Tešlos riestainiai turi būti ploni, nes tešlą dar iškils.
Riestainius suvilgiau vandeniu ir pavoliojau sezamo sėklose.
Kepiau 250 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...