Riestainiukai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2.5 stiklinės vanduo
150 gramų sezamas (sėklos)
1 arbatinis šaukštelis druska
1 valgomasis šaukštas cukrus
1 kilogramas kvietiniai miltai
4 arbatiniai šaukšteliai mielės (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišiau su mielėmis, druska ir cukrumi.
Miltų mišinį subėriau į dubenėlį. Viduryje miltų padariau tuščią ertmę ir supyliau šiltą vandenį. Iš pradžių tešlą maišiau šauktu, o po to baigiau minkyti rankomis.
Tešlą suformavau į rutulį ir palikau dubenėlyje 2 valandoms, kad pakiltų.
Po to tešlą dar katą išminkiau.
Iš tešlos suformavau juosteles, iš kurių ir susukau riestainiukus. Tešlos riestainiai turi būti ploni, nes tešlą dar iškils.
Riestainius suvilgiau vandeniu ir pavoliojau sezamo sėklose.
Kepiau 250 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.

Riestainiukai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Miltus sumaišiau su mielėmis, druska ir cukrumi.
Miltų mišinį subėriau į dubenėlį. Viduryje miltų padariau tuščią ertmę ir supyliau šiltą vandenį. Iš pradžių tešlą maišiau šauktu, o po to baigiau minkyti rankomis.
Tešlą suformavau į rutulį ir palikau dubenėlyje 2 valandoms, kad pakiltų.
Po to tešlą dar katą išminkiau.
Iš tešlos suformavau juosteles, iš kurių ir susukau riestainiukus. Tešlos riestainiai turi būti ploni, nes tešlą dar iškils.
Riestainius suvilgiau vandeniu ir pavoliojau sezamo sėklose.
Kepiau 250 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...