Riebaluose keptos bulvės
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek prieskoniai (bulvių)
šiek tiek druska
100 gramų kiaulienos lašiniai
5 vienetai bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves parinkite didesnes. Nulupkite, supjaustykite plonomis juostelėmis. Geriausia - perpjovus per pusę, puselę supjaustyti išilgai, po to skersai - gausis gražios juostelės.
Lašinius supjaustykite (geriausia jie būtų švieži, šaldyti). Pakepkite juos, kol išbėgs visi riebalai. Išgriebkite spirgus. Susidariusiuose riebaluose reikės kepti bulves. Daugeliui taip keptos bulvės skaniau nei keptos aliejuje.
Į įkaitintus riebalus sudėkite bulves ir ant silpnos ugnies kepkite pastoviai pamaišydami. Kepkite, kol bulvės paruduos ir įgaus oranžinę-rudą spalvą. Pasūdykite, paberkite bulvių prieskonių ir iškart valgykite. Taip keptos bulvės tinka ir garnyrui. Bulves galima kepti (virti) ir didesniame kiekyje riebalų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Riebaluose keptos bulvės

Komentarai: 17
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Bulves parinkite didesnes. Nulupkite, supjaustykite plonomis juostelėmis. Geriausia - perpjovus per pusę, puselę supjaustyti išilgai, po to skersai - gausis gražios juostelės.
Lašinius supjaustykite (geriausia jie būtų švieži, šaldyti). Pakepkite juos, kol išbėgs visi riebalai. Išgriebkite spirgus. Susidariusiuose riebaluose reikės kepti bulves. Daugeliui taip keptos bulvės skaniau nei keptos aliejuje.
Į įkaitintus riebalus sudėkite bulves ir ant silpnos ugnies kepkite pastoviai pamaišydami. Kepkite, kol bulvės paruduos ir įgaus oranžinę-rudą spalvą. Pasūdykite, paberkite bulvių prieskonių ir iškart valgykite. Taip keptos bulvės tinka ir garnyrui. Bulves galima kepti (virti) ir didesniame kiekyje riebalų.

Reklama:

Komentarai (17)


  • RENATA 2011-07-27 16:14

    tikrai labai skanu bet as visada tarkuoju burokine tarka


  • edita 2011-03-08 22:08

    skanu,bet turintis antsvorio ,sito maisto turi zmones atsisakyti,kad ir kaip gardu butu.:)


  • Egle 2010-10-29 18:03

    Labai labai skanu!!! :super: :super2:


  • Kavale 2010-08-20 21:53

    O ar zinote, kad gyvulinius riebalus galima kaitinti (priesingai nei augalinius riebalus), ir sveikatai tai NEKENKIA. Valgau ir liekneju :-) :-)


  • vika 2010-04-09 12:41

    :super:


  • xxx 2010-01-05 17:38

    skanu, bet labai nesveikas maistas...


  • Natali 2009-10-21 11:34

    o jeigu dar ant virsaus uzpiltumete kiausini ir sumaise pakeptumete, ir valgytumete su pienu :-) o tai skanumelis :-) :super:


  • wika 2009-09-22 21:04

    FU NESKANU :bomba: %-) %-) %-)


  • Ol 2009-08-17 18:14

    Jei sutarkuosi, valgysi riebalus :) Pjaustyti nesunku


  • Diva18 2009-08-17 12:02

    Jei tingite pjaustyti - galima sutarkuoti stambia tarka. :-)


Daugiau receptų