500 gramų | kvietiniai miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
8 lašai | acto |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
Miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi išsuktas kiaušinis. Pamažu įmaišoma tešla. Po to ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai. Po 30 min. tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai.
Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g cukraus išverdamas pudingas. Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis. Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas ištirpintu sviestu ir uždedamas vienas ant kito. Ant viršaus sukrečiamas įdaras. Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min. Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas. Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir paduodami.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Meduoliukas
- Graikiškas Kalėdų saldutis
- Obuolių apkepas
- Kurmio kalnelis
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Šokoladinis pyragas su moliūgais
- Pyragas su Oreo sausainiais
- Varškės pyragas su vyšniomis
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
- Trijų skonių pynė
- Trupiniuotis
- Obuolių pyragas
- Sotus pyragas su vištiena
- Moliūgų pyragas
- Bananų pyragas
- Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
- Pyragas su razinomis
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Malta mėsa tešloje
Rausvas tortas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Actas,
8 lašai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 0,5L pieno, 60 g kukurūzų krakmolo, 550 g cukraus, 250 g riešutų, trynys, šaukštas aliejaus, truputį vanilinio cukraus, 2 citrinos, 200 g sviesto.
Miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi išsuktas kiaušinis. Pamažu įmaišoma tešla. Po to ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai. Po 30 min. tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai.
Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g cukraus išverdamas pudingas. Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis. Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas ištirpintu sviestu ir uždedamas vienas ant kito. Ant viršaus sukrečiamas įdaras. Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min. Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas. Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir paduodami.