Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti.
Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Druską išmaišyti su cukrumi.
Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais.
Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu.
Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą.
P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti 1I vandens su 30 g druskos).
Raugintos voveraitės
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | voveraitės |
2 vienetai | svogūnai |
5 vienetai | lauro lapų |
50 gramų | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Raugintos voveraitės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Voveraitės,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Lauro lapai,
5 vienetai -
Druska,
50 gramų -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Juodieji pipirai
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti.
Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Druską išmaišyti su cukrumi.
Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais.
Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu.
Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą.
P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti 1I vandens su 30 g druskos).
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...