Nedidelius obuolius, geriausiai antaninius, kruopščiai nuplauti.
Pašalinti lapkočius, dėti sluoksniais išplikytoje verdančiu vandeniu statinaitėje arba moliniame puode.
Sluoksniuoti su vyšnių ir juodųjų serbentų lapais.
Užpilti tirpalu (tokia proporcija: 10 l vandens, 400 g cukraus ir 3 šaukštai druskos).
Pridengti mediniu dangčiu (būtinai iš lapuočių medžių) arba lėkšte, prislėgti akmeniu ir palikti 3 dienoms kambario temperatūroje.
Po to indą išnešti į vėsų rūsį.
Rauginti obuoliai
INGREDIENTAI:
5 kilogramai | obuoliai |
400 gramų | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | druska |
10 litrų | vanduo |
šiek tiek | vyšnios (lapai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Rauginti obuoliai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Obuoliai,
5 kilogramai -
Cukrus,
400 gramų -
Druska,
3 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
10 litrų - Vyšnios, lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nedidelius obuolius, geriausiai antaninius, kruopščiai nuplauti.
Pašalinti lapkočius, dėti sluoksniais išplikytoje verdančiu vandeniu statinaitėje arba moliniame puode.
Sluoksniuoti su vyšnių ir juodųjų serbentų lapais.
Užpilti tirpalu (tokia proporcija: 10 l vandens, 400 g cukraus ir 3 šaukštai druskos).
Pridengti mediniu dangčiu (būtinai iš lapuočių medžių) arba lėkšte, prislėgti akmeniu ir palikti 3 dienoms kambario temperatūroje.
Po to indą išnešti į vėsų rūsį.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...