5 kilogramai | burokėliai |
150 gramų | druska |
4 litrai | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Apelsininė cukinija
- Marinuoti pievagrybiai
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Džiovinti grybai
- Cukinijų pagardas žiemai
- Kiauliena drebučiuose
- Kriaušių kompotas
- Sūdytos žaliuokės
- Marinuoti grybai žiemai
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Cukinijų užkandis
- Baklažanų salotos
- Aviečių uogienė
- Rabarbarų uogienė
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- Slyvos bruknėse
- Gervuogių kompotas su obuoliais
Rauginti burokėliai
-
Burokėliai,
5 kilogramai -
Druska,
150 gramų -
Vanduo,
4 litrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, ant jų uždedami mediniai dangteliai ir paslegiama akmeniu. Kambario temperatūroje burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą.
Komentarai (7)
-
Angelija
2018-10-05 09:42
I inda , kuriame bus rauginami burokeliai ri=eikia ideti ruginiu miltu ir uzplikyti karstu virintu vandeniu . Nuluptus burokelius isvirti , palaukti kol visai atves ir su visu vandeniu , kuriame vire burokeliai , supilti i inda su uzplikytais miltais . Uzdengti marle . Vietoj miltu galima panaudoti ko juodziausia rugine duona . Labai skanu . Taip raugindavo mamo mama daug metu atgal .
-
zita
2012-10-01 16:05
mes ragindavome ir pasarinius buroku, jie dar saldesni ir gaunasi skaniai del spalvos galima deti ir raudonuju burokeliu :super: