Rauginti agurkai žiemai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai druska
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 sauja krapai
1.5 kilogramo agurkų
3 vienetai česnakas (skiltelės)
3 vienetai juodieji serbentai (lapai)
3 vienetai vyšnios (lapai)
šiek tiek krienai (lapai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį su agurkais. Stiklainį uždarykite stipriu plastmasiniu dangteliu (kad geriau užsidarytų dangtelį pakaitinkite karštam vandenyje). Stiklainį su agurkais laikykite šaltai.

Agurkai turi tikti žiemos konservavimui (prieš pirkdami įsitikinkite) ir rauginimui. Agurkų veislė Libella (lygūs, minkštesni) netinkama, Radničiok (agurkai spygliuoti, nelygūs, kieti) - tinkama.

Populiariausi receptai šią savaitę

Rauginti agurkai žiemai

Komentarai: 37
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį su agurkais. Stiklainį uždarykite stipriu plastmasiniu dangteliu (kad geriau užsidarytų dangtelį pakaitinkite karštam vandenyje). Stiklainį su agurkais laikykite šaltai.

Agurkai turi tikti žiemos konservavimui (prieš pirkdami įsitikinkite) ir rauginimui. Agurkų veislė Libella (lygūs, minkštesni) netinkama, Radničiok (agurkai spygliuoti, nelygūs, kieti) - tinkama.

Reklama:

Komentarai (37)


  • Vitalka 2022-08-13 09:57

    Visad taip raugiu, agurkai super


  • ina 2017-08-02 19:51

    raugiant žiemai, su visais ingredjentais įmeskite aspirino tabletę


  • zta 2016-07-29 12:48

    As parauginu puode kokio rugstumo noriu, nupilu ta vandeni nuo agurku , uzvirinu, agurkus sudedu i stiklainius su krapais , cesnaku ir krienu lapais. Verdanciu raugu uzpilu agurkus, po minutes nupilu ir dar karta uzverdu. Vel uzpilu agurkus ir uzdarau dangteliais, storais plastikiniais, galima ir metaliniais uzsukamais. Pabandykite gal patiks...sekmes !


  • UGOS MAMULE 2015-11-24 10:29

    NEPAĖJO AGURKU PADARYT,BET KĄ PADARYSI,TOKS GYVENIMAS :dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd DW BERNIUKAI,RAWR :**************** p.s UGOS TĖVAS MLDC


  • UGOS TĖVAS 2015-11-24 10:28

    SU UGA(SAVO SŪNUM RAUGĖM AGURKUS,ŠIAIP SKANU,BET PADARYTUME PAGAL SAVO RECEPTA GERIAU,AČIŪ UŽ DĖMĖSĮ MERGINOS :********************** SIUNČIU VISUS AGURKUS


  • uga 2015-11-24 10:27

    NORMALIAI PAEJO,SIAIP SKANU


  • Vytautas 2015-08-23 09:57

    Na kam tie čėnakai. Visa skony gadina. O jus pameginkite bė čėnsnako


  • jurga 2015-08-20 19:21

    nereik cukraus ,o taip sksnus


  • Eva 2015-08-11 00:09

    Taip - ,,nuplautus'', o ne ,, išplautus'' agurkus!..


  • Liza 2015-08-09 17:14

    Nu ir debilas tu Egi


Daugiau receptų