Agurkus, nupjovus galiukus, apie 2 valandas reikėtų pamirkyti šaltam vandeny. Tuo metu gerai išplauname ir iškaitiname reikiamą kiekį litrinių stiklainių. Taip pat priskiname vynuogių lapų ir juos nuplikome verdančiu vandeniu.
Į stiklainius dedame po 5-6 vynuogių lapus, nubrauktą šaukštą druskos, skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį prieskonių rauginimui mišinio. Sandariai sugrūdame agurkus, iki viršaus užpilame šaltu (šulinio, gręžinio, šaltinio) vandeniu, uždarome pakaitintais plastikiniais dangteliais ir kuo skubiau nešam į vėsią patalpą. Valgyti juos galima tik po kelių mėnesių, bet traškumas ir skonis tikrai verti palaukti ir kelis mėnesius.
Skanaus!

Rauginti agurkai su vynuogių lapais
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
7 skiltelės | česnakas |
7 arbatiniai šaukšteliai | prieskoniai (rauginimui) |
7 valgomieji šaukštai | druska |
2 saujos | vynuogės (lapai) |
40 vienetų | agurkų ((priklauso nuo agurkų dydžio) apie) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Marinuoti agurkai
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Paprikia su medum
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Konservuoti burokėliai
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Pomidorai su želatina
-
Pomidorai savo sultyse
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Česnakas,
7 skiltelės -
Prieskoniai, rauginimui,
7 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
7 valgomieji šaukštai -
Vynuogės, lapai,
2 saujos -
Agurkai, (priklauso nuo agurkų dydžio) apie,
40 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Agurkus, nupjovus galiukus, apie 2 valandas reikėtų pamirkyti šaltam vandeny. Tuo metu gerai išplauname ir iškaitiname reikiamą kiekį litrinių stiklainių. Taip pat priskiname vynuogių lapų ir juos nuplikome verdančiu vandeniu.
Į stiklainius dedame po 5-6 vynuogių lapus, nubrauktą šaukštą druskos, skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį prieskonių rauginimui mišinio. Sandariai sugrūdame agurkus, iki viršaus užpilame šaltu (šulinio, gręžinio, šaltinio) vandeniu, uždarome pakaitintais plastikiniais dangteliais ir kuo skubiau nešam į vėsią patalpą. Valgyti juos galima tik po kelių mėnesių, bet traškumas ir skonis tikrai verti palaukti ir kelis mėnesius.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...