Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
AUTORIUS:
Čiop čiop
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas baklažanai
300 gramų vištiena (filė)
1 stiklinė kremas (kokosų)
1 stiklinė pienas (kokosų)
150 gūželių žirniai (žalieji)
1 vienetas imbieras (šaknis)
3 arbatiniai šaukšteliai karis (pasta, raudona)
1 sauja bazilikas (švieži)
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus (palmių)
4 vienetai žalioji citrina (kafiro, lapeliai)
1 vienetas pipirai (čilio)
2 valgomieji šaukštai padažas (tailandietiškas žuvų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Vištieną supjaustyti plonomis pailgomis juostelėmis. Nuo imbiero nupjauti žievelę ir supjaustyti plonomis mažomis juostelėmis. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.
2.
Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti trečdalį supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Kelias minutes pavirti, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažo bei permaišyti.
3.
Į karį sudėti vištieną ir dar trečdalį imbiero šiaudelių, baklažaną bei raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, sudėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusius imbiero šiaudelius. Virti dar 3 minutes.
Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).


Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Vištieną supjaustyti plonomis pailgomis juostelėmis. Nuo imbiero nupjauti žievelę ir supjaustyti plonomis mažomis juostelėmis. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.

  2. Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti trečdalį supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Kelias minutes pavirti, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažo bei permaišyti.

  3. Į karį sudėti vištieną ir dar trečdalį imbiero šiaudelių, baklažaną bei raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, sudėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusius imbiero šiaudelius. Virti dar 3 minutes.
    Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).


    Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop čiop
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų