500 gramų | tešla (sluoksniuota (bemielė)) |
500 gramų | varškė |
150 gramų | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
1 sauja | vaisiai (džiovinti) |
1 valgomasis šaukštas | sezamas (sėklos) |
Masė turi gautis vientisa ir puri.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dangiškas pyragas su Spelta
- Meduoliniai namukai
- Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
- Bananų pyragas
- Pyragas su obuoliais
- Obuolių pyragas su džemu
- Įvairių vaisių pyragas
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Dvisluoksnis obuolių pyragas
- Džiovintų vaisių pyragas
- Obuolių pyragas
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
- Gardusis slyvų pyragas
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Skanus obuolių pyragas
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Obuolių pyragas
- Mėlynių pyragas
Pyragas su varškės įdaru
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, sluoksniuota (bemielė),
500 gramų -
Varškė,
500 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Vaisiai, džiovinti,
1 sauja -
Sezamas, sėklos,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į plakimo indą sudėkite varškę, grietinę, cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą ir supilkite sultis. Plakite maksimalaus greičio režimu apie 1-2 minutes.
Masė turi gautis vientisa ir puri.Kepimo formą (geriausia apvalią) išklokite kepimui skirtu popieriumi ir įtieskite tešlą, atkartodami kepimo skardos formą.
Varškės masę supilkite ant tešlos. Vaisius galite įmaišyti į varškės masę arba supilti pusę varškės masės, tuomet suberti vaisius ir vėl ant viršaus likusią varškę, pyrago viršų papuošiau likusia tešlą.
Viršų aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
Kepiau 200° C orkaitėje 30 minučių, po to temperatūrą sumažinau iki 180° C ir kepiau dar apie 20 - 30 minučių.
Komentarai (5)
-
lukas
2012-06-01 19:57
la bai neskanu :-@ %-) jau geriau alu gersiu :alus: slikstus piragas ;-(