250 gramų | pienas |
šiek tiek | vanilinas |
30 gramų | mielės |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
100 gramų | cukrus |
100 gramų | margarinas |
5 gramai | druska |
500 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | apelsinų (tarkuotos žievelės) |
Mielės ištirpinamos nedideliame šilto pieno kiekyje, įpilama truputį cukraus, porą šaukštų miltų, išmaišoma tyrelė ir palaikoma šiltai apie 30 min.
Miltai išsijojami. Kiaušinių tryniai suplakami su cukrumi, pienu ir supilami į miltus, sudedamos paruoštos mielės, prieskoniai ir minkoma tešla. Baigiant minkyti sudedamas pašildytas margarinas. Gerai išminkyta tešla nelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tešla pabarstoma miltais, uždengiama audeklu ir pastatoma šiltai rūgti. Tešla iškyla maždaug per 1 - 2 valandas, jos tūris padidėja 2 - 3 kartus. Tada du trečdaliai tešlos iškočiojama 1 cm storio sluoksniu ir dedama į kepimo skardą, ant viršaus lygiai uždedamas varškės įdaras. Iš likusios tešlos suvoliojami 0,5 cm storio voleliai ir tinkleliu išdėliojami ant varškės įdaro. Pyragas kildinamas 20 - 30 min., viršus patepamas plaktu kiaušinio baltymu ir kepamas 220 laipsniu temperatūroje maždaug 20 - 30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir manų apkepas
- Varškės apkepas su cukinija ir paprika
- Varškės apkepas su kriaušėmis ir klevų sirupu
- Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
- Brokolių apkepas
- Varškės apkepas su bananais
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Varškės apkepo kvadratėliai
- Varškės ir bananų apkepas
- Varškės pyragas su bananų įdaru
- Varškės apkepas su mėlynėmis
- Apkepas su uogomis
- Špinatų apkepas su varške
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Purus rikota apkepas
- Varškės apkepas
- Purus varškės apkepas
- Varškės ir morkų apkepas
- Paprastas varškės apkepas
- Purus varškės sūrio apkepas
Pyragas su varške
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
250 gramų - Vanilinas
-
Mielės,
30 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Cukrus,
100 gramų -
Margarinas,
100 gramų -
Druska,
5 gramai -
Kvietiniai miltai,
500 gramų - Apelsinai, tarkuotos žievelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui: 500 g varškės, 100 g cukraus, 50 g sviesto, 2 kiaušiniai, 100 g razinų, truputis druskos, vanilinio cukraus. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir sviestu, sumaišomi su pertrinta varške, įberiama truputis druskos, vanilinio cukraus ir nusausintų razinų, sudedami iki standžių putų išplakti baltymai, ir viskas lengvai išmaišoma.
Mielės ištirpinamos nedideliame šilto pieno kiekyje, įpilama truputį cukraus, porą šaukštų miltų, išmaišoma tyrelė ir palaikoma šiltai apie 30 min.
Miltai išsijojami. Kiaušinių tryniai suplakami su cukrumi, pienu ir supilami į miltus, sudedamos paruoštos mielės, prieskoniai ir minkoma tešla. Baigiant minkyti sudedamas pašildytas margarinas. Gerai išminkyta tešla nelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tešla pabarstoma miltais, uždengiama audeklu ir pastatoma šiltai rūgti. Tešla iškyla maždaug per 1 - 2 valandas, jos tūris padidėja 2 - 3 kartus. Tada du trečdaliai tešlos iškočiojama 1 cm storio sluoksniu ir dedama į kepimo skardą, ant viršaus lygiai uždedamas varškės įdaras. Iš likusios tešlos suvoliojami 0,5 cm storio voleliai ir tinkleliu išdėliojami ant varškės įdaro. Pyragas kildinamas 20 - 30 min., viršus patepamas plaktu kiaušinio baltymu ir kepamas 220 laipsniu temperatūroje maždaug 20 - 30 min.
Komentarai (41)
-
hhhh
2011-07-20 13:25
:super: :super: :super: :super: :super:
-
kulinare
2011-04-09 19:06
Aciu uz receptuka! Vakar kepiau ! Skanumelis! :-) :super:
-
(anonimas)
2010-10-31 20:50
Brangieji, visi, kurie nemato!!!! varske yra prie gaminimo, tad nebukit juokingi, nekomentuokit neperskaite recepto!!! :))) as kaip tik ruosiuos saut i orkaite savo grazuoli :))) ziuresim kaip gausis :) pranesiu ar skanus :)) :-D
-
arvydas
2010-10-07 20:14
iškepiau ,,bandys šeima .oaš paskiau,
-
jolanta
2010-07-28 20:55
KAM VADINT VARSKES PIRAGU JAI VARSKES NEDEDA :-( %-) :galvoju: 8-|
-
ana
2010-06-27 18:31
varskes pyragas-be varskes,optimistai.
-
Aiste
2010-04-04 14:35
Galima deti kepimo milteliu vietoj mieliu?
-
mantinga
2010-03-07 15:15
...
-
lina
2010-02-15 22:31
Na ka, paplusejau as siandien prie sito pyrago, atvirai tariant vis atrode kad nesigaus, bet pabaiga laiminga- pyragas pavyko :-) ir dar koooks :super:
-
lina
2010-01-31 18:42
Kas recepte neranda varskes- skaitykite toliau kur GAMINIMAS parasyta, ten ingidientai idarui, nes varske ir yra idaras :-D megstu pyraga su varske, reikia kada nors pabandyt, juolab kad nesudetingas :-)