Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
130 gramų | cukrus | |
380 gramų | miltai | |
2 | kiaušiniai (tryniai) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
80 gramų | cukrus | |
šiek tiek | citrinos rūgštis ((truputis)) | |
Įdarui: | ||
180 gramų | sviestas (minkštas) | |
100 gramų | lazdyno riešutai | |
100 gramų | šokoladas (juodas) | |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje (aš naudojau silikoninę 28 cm skersmens) .
2.
Lazdyno riešutus ir šokoladą susmulkinti smulkintuvu. Baltymus išplakti iki standumo po truputį supilant cukrų ir citrinos rūgštelę . Riešutų ir šokolado mišinį lengvai įmaišyti į išplaktus baltymus.
Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti.Kepti 180° temp. apie 30 min.
Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti.Kepti 180° temp. apie 30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Skonio kelias su abrikosais
- Kalėdinis keksas
- Tiramisu
- Bananinis tortas-pyragas
- Obuolių pyragas su riešutais
- Saulėgrąža
- Trupiniuotis
- Prancūziškas pyragas
- Citrininis varškės pyragas
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Mielinės tešlos pyragas
- Sūrio pyragas
- Pascha
- Karamelinis pyragas
- Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
- Žuvies pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Meduolis
Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Cukrus,
130 gramų -
Miltai,
380 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
80 gramų - Citrinos rūgštis, (truputis)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas, minkštas,
180 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų -
Šokoladas, juodas,
100 gramų -
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje (aš naudojau silikoninę 28 cm skersmens) .
Lazdyno riešutus ir šokoladą susmulkinti smulkintuvu. Baltymus išplakti iki standumo po truputį supilant cukrų ir citrinos rūgštelę . Riešutų ir šokolado mišinį lengvai įmaišyti į išplaktus baltymus.
Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti.Kepti 180° temp. apie 30 min.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai