250 gramų | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
175 g. cukraus,
100 g. vandens,
140 g. kiaušinių baltymų,
5 g. citrinų rūgšties,
15 g. želatinos,
190 g. kondensuoto pieno su cukrumi,
20 g. kakavos
100 g. sviesto,
persikų arba kitokio džemo pertepti.
Sviestą ištriname su cukrumi ir kiaušiniu. Suberiame miltus, kepimo miltelius. Tešlą gerai išminkome, išklojame į formą ir kepame apie dvidešimt minučių 170 laipsnių orkaitėj.
Kremo gaminimas: Vandenį kaitiname su cukrumi, kol pradės kilti burbuliukai. Į išplaktus baltymus siaura srovele supilame sirupą ir plakame toliau. Įdedame citrinų rūgšties ir toliau plakame. Tirpintą sviestą, sutirštintą pieną ir kakavą išmaišome atskirame dubenyje. Gautą masę sumaišome su pravėsusiais baltymais. Supilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, viską gerai išmaišome. Uogienę sumaišome su trupučiu cinamono, ir tepame ant pravėsusio pado. Kremą supilame ant uogiene aptepto pado ir pastatome keletui valandų šaltai, kad sustingtų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Šokoladinis varškės pyragas
- Tortas meilės dienai
- Lilės tortas
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Vasaros vyšnia
- Tortas "Vasaros prisilietimas"
- Blynų tortas
- Lietinių tortas
- Tortas - Pavasarinis Napoleonas
- Tortas "Žozefina"
- Gaivus varškės tortelaitis
- Tortas "Greitukas"
- Vaflių tortas "Greitukas"
- Vaflių tortas su šokoladu
- Vaflinis pyragas
- Smaližiukas
- Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
- Sūrio tortas
- Dietiškas torčiukas
Pyragas "Magdė"
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kremui:
175 g. cukraus,
100 g. vandens,
140 g. kiaušinių baltymų,
5 g. citrinų rūgšties,
15 g. želatinos,
190 g. kondensuoto pieno su cukrumi,
20 g. kakavos
100 g. sviesto,
persikų arba kitokio džemo pertepti.
Sviestą ištriname su cukrumi ir kiaušiniu. Suberiame miltus, kepimo miltelius. Tešlą gerai išminkome, išklojame į formą ir kepame apie dvidešimt minučių 170 laipsnių orkaitėj.
Kremo gaminimas: Vandenį kaitiname su cukrumi, kol pradės kilti burbuliukai. Į išplaktus baltymus siaura srovele supilame sirupą ir plakame toliau. Įdedame citrinų rūgšties ir toliau plakame. Tirpintą sviestą, sutirštintą pieną ir kakavą išmaišome atskirame dubenyje. Gautą masę sumaišome su pravėsusiais baltymais. Supilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, viską gerai išmaišome. Uogienę sumaišome su trupučiu cinamono, ir tepame ant pravėsusio pado. Kremą supilame ant uogiene aptepto pado ir pastatome keletui valandų šaltai, kad sustingtų.
Komentarai (4)
-
Egidija
2015-07-24 20:38
O cia tai bent receptuka atradau!! Vienas is skaniausiu mano jaunystes pyragu!!! Aciu
-
Laima
2013-09-18 12:06
Man gavosi is 4 kiausiniu.
-
bana
2011-08-08 14:36
gal zinot kiek vns. kiausiniu, bus 140g. baltymu, 100g vandens ir 190g konensuoto, nes as tai nelabai isivaizduoju kaip ismatuot, jei zinot tiksliau gal galit parasyt. aciu