Purus rikotos sūrio apkepas
AUTORIUS:
Vika
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
350 gramų sūris (rikota)
3 valgomieji šaukštai manų kruopos
350 mililitrų pienas
4 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
150 gramų cukrus
1 vienetas citrinos žievelė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
2.
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.
4.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.
5.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.

Patiekti su atšaldyta grietine.

Populiariausi receptai šią savaitę

Purus rikotos sūrio apkepas

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).

  2. Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.

  3. Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.

  4. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.

  5. Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.

    Patiekti su atšaldyta grietine.

Receptą atsiuntė Vika
Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų