Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Purus pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
200 gramų | džiūvėsėliai |
150 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
4 vienetai | obuoliai |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Elzaso tortas
- Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
- Miglės kakavinis pyragas
- Biskvitinis, purus uogų pyragas
- Šokoladinis cukinijų pyragas
- Šimtalapis su varške
- Trupinių skanėstas
- Sezamo gardumynas
- Vyniotinis su braškine uogiene
- Riešutų plokštainis (kugelis)
- Gaivus pyragas
- Apelsininis pyragas su migdolais
- Baklava
- Varškės pyragas su vyšnaitėmis
- Citrininis pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Juodųjų serbentų pyragas su varške
- Rusiškas morkų pyragas
- Bananų sufle
- Morkų pyragas
Purus pyragas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai,
4 vienetai -
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kepusi
2009-12-02 22:50
visai paprastas ir skanus pyragas. :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...